XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
41%
33%
26%
Tipovanja
1
X
2
1
0
0
Utakmica tipovana 1 puta

5
Novi Pazar
26
6
Voždovac
25
7
Vojvodina
25
12
IMT
18
13
Železničar
18
14
Napredak
18
Radnik
Radnički (SM)
IMT
Javor Matis
Radnički 1923
Spartak ŽK
Mladost (L)
Napredak
Crvena zvezda
Vojvodina
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Vatromet sa "krova" video se čak do Pančeva

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Voždovac je u prvom delu prvenstva slavio u Pančevu 1:0, u međuvremenu Železničar je popravio formu, ali je večeras na ˝krovu˝ doživeo novi poraz od ˝zmajeva˝. Počelo je ofanzivnim nastupom domaćih i pogotkom u 9. minutu, strelac je bio Jočić sa ivice peterca na asistenciju Flemingsa. Internacionalac sa Jamajke Flemings u 21. minutu beži odbrani Pančevaca i kada je stigao nadomak šesnaesterca idealno pronalazi Neškovića koji rezantnim udarcem šalje loptu u levi donji ugao za 2:0. Dve lepe akcije i dva gola za sigurno vođstvo domaćih na otvaranju.

Gosti tek tada kreću otvorenije u napade, igrao se 25. minut kada je Ukrajinac Pavlov sa 7 metara pokušao da savlada Katića ˝rabonom˝, to bi mu i uspelo da se na gol liniji nije našao Lukić i izbacio loptu u polje. ˝Zmajevi˝ umalo da dođu do tri gola prednosti u 32. minutu, samo da je Burmaz bio malo precizniji uputivši šut sa oko 18 metara. To je ujedno bila poslednja zrela prilika koja je viđena u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo dosta uzbuđenja. Posle samo 5 minuta Burmaz je silovotim udarcem sa 18 metara povisio prednost domaćeg tima. U 53. minutu Hajdin nakon asistencije Romanića biva zamalo neprecizan sa ivice šesnaesterca. Već u sledećem napadu gol na drugoj strani, Burmaz sa 7-8 metara pogađa stativu, lopta se odbija do Antonijevića koji je šalje u mrežu.

Nije tu kraj uzbuđenjima, snažan volej udarac Grgića u rašlje sa 18 metara prelepom paradom uz pomoć stative ukrotio je Katić u 58. minutu. Burmaz se još jednom upisao u strelce u 59. minutu kada se lepo snašao poturivši nogu posle šuta Antonijevića iz srca šesnaesterca. Golman gostiju Živković se pored svoje slabe odbrane našao na vetrometini, primivši za sat vremena igre čak pet golova, nijedan svojom krivicom. Železničar ipak stiže do počasnog pogotka u 65. minutu, posle šuta Grgića lopta je završila na prečki, Pavlov je odbitak pospremio iza leđa Katića.

Vatromet golova, čak 4 za prvih 20 minuta drugog poluvremena, mogao je biti nastavljen u 76. minutu, ali je Živković bravuroznom paradom odbranio šut halfa domaćih Matića sa male udaljenosti. Rezultat na kraju utakmice je bio možda i previsok, ali treba odati priznanje domaćoj ekipi za efikasnost. Voždovac u četvrtak igra utakmicu iz 9. odloženog kola, a rival na njegovom stadionu biće Vojvodina od 19 sati, dok Železničar istog dana, samo dva sata, ranije gostuje na niškom ˝Čairu˝.

VOŽDOVAC - ŽELEZNIČAR 5:1 (2:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Ostraćanin Stanko. POM.SUDIJA: Petrović Nemanja i Pašajlić Milan. STRELCI: Jočić 9, Nešković 21, Burmaz 50. i 59. i Antonijević 55.min (Voždovac), Pavlov 65.min (Železničar).
VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Lukić, Matić, Jočić (Mitrović), Vaščuk (Antonijević), Flemings (Kojić), Đuričić, Đurđević (Đurđević), Burmaz (Teodorović), Nešković.
ŽELEZNIČAR: Živković, Konatar, Stanković, Romanić (Šušnjar), Đorđević (Obradović), Hajdin, Grgić (Kovačević), Lakićević, Gajić, Purtić (Knežević), Pavlov (Jovanović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Voždovac Železničar
Međusobne utakmice
2023-2024
15.12
18:00
Voždovac
Železničar
5
1
19.08
21:00
Železničar
Voždovac
0
1

Uporedni rezultati

Voždovac
 
Železničar
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
6 (5) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 6 (1)
+5 (+4) gol razlika na utakmicama -5 (-1)
100% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata