XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Romantičari se gostili na Novom Beogradu

21.09.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Utakmicu sedmog, vanrednog kola, bolje je otvorila domaća ekipa, do vođstva su mogli već u 8. minutu. Posle lepe akcije i centaršuta Atanaskovića, Milićević se našao usamljen na 7 metara od gola protivnika, loptu je zahvatio glavom, ali je ona završila na roglju.

 

Period adaptacije na teren, kad se tiče gostiju, prošao je nakon prvog kvartala utakmice, pa momci u plavim dresovima sve više prelaze na protivničku polovinu i prete iz brzih tranzicionih akcija. Brzinom i visprenošću se naročito ističe krilo gostiju Radić, ali bez završnice. Jedinu pravu priliku za goste propustio je Čermelj u 43. minutu, kada je tukao glavom iznad prečke sa 7-8 metara, posle kornera kojinje izveo Stojančić. 

Dominiraju Ofkovci u nastavku, do vođstva stižu u 51. minutu. Prvo je Stojančić filigrantski tačno uposlio Radića koji je izbio sam pred golmana Ušća, padom u noge Blagojević kratko odbija loptu do rezerviste Bajića, a ovaj je lagano smestio u prazan gol. Ispostavilo se da je izmena koju je izvršio trener Grozdić na poluvremenu pun pogodak.

Ušće je potom pripretilo u 58. minutu, prvo je Milićevićev projektil sa dvadesetak metara Radotić vrhovima prstiju izbacio u korner, a posle izvedenog udarca iz ugla Marković sa 8 metara glavom šutira zamalo kraj leve stative. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, a gosti dupliraju prednost u 78. minutu, strelac je Čermelj posle kornera koji je izveo još jedan rezervista Petković. Svoju sjajnu igru krunisao je Radić u 84. minutu, poslavši loptu od prečke u mrežu sa 12-13 metara udaljenosti i postavivši konačnih 0:3.

Romantičari su sa ova tri boda najzad krenuli ka sredini tabele, ovo im je inače druga uzastopna pobeda, dok Ušće sa obrenovačkim Radničkim deli dva poslednja mesta. Za vikend, Ušće Novi Beograd ide na Carevu ćupriju gde će ih ugostiti BASK TEK, dok "Romantičari" na Karaburmi dočekuju goste iz Bariča, Prvu iskru.

UŠĆE NOVI BEOGRAD - OFK BEOGRAD 0:3 (0:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Jeknić Darko. POM.SUDIJE: Božić Dejan i Šoškić Tihomir. STRELCI: Bajić 51, Čermelj 78. i Radić 84.min (OFK Beograd). ŽUTI KARTONI: Milićević (Ušće NB), Radić, Janković i Petković (OFK Beograd).

UŠĆE NOVI BEOGRAD: Blagojević, Zakoč, Nikolić, Janićijević, Marković, Rašković, Mrdak (Panović), Atanasković (Govedarica), Nović, Borović (Ilić), Milićević (Aćimović).

OFK BEOGRAD: Radotić, Janković, Jovanović, Čermelj, Gojković, Koca (Keča), Stojančić (Petković), Milić, Radić, Plavšić, Marković (Bajić).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Ušće Novi Beograd OFK Beograd
Nema rezultata