XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Remi u prvoligaŔkom derbiju začelja na Banjici

22.03.2023 M. Đorić

Detalj sa početka susreta na Banjici; foto M. Đorić za srbijasport.net

Remi na Banjici, posle borbene i ne naročito kvalitetne igre rivala, najviŔe po meri ostalih timova koji se bore za opstanak u prvoligaŔkom druŔtvu. Rad i Lozničani su sve bliži ispadanju iz lige.

Prvu Å”ansu za domaćina imao je MarkiÅ”ić u 5. minutu, udarcem glavom sa peterca, posle centarÅ”uta Mitrovića sa desne strane. Gosti su poveli iz jedine ozbiljne prilike u prvom poluvremenu, Nemanja Ivanović se najbolje snaÅ”ao u gužvi pred golom Novića posle auta sa desnog boka i prebacio loptu u mrežu. Građevinari su pokuÅ”avali da izjednače, do odlaska na odmor dobro su Å”utirali MarkiÅ”ić, V. Jovanović i Živojinović, ali bez uspeha.

Početkom drugog dela, Živojinović je Å”utirao pored stative Loznice, a u 53. minutu sudija Ilić opravdano je pokazao na penal u korist Rada, posle prekrÅ”aja nad MarkiÅ”ićem. Siguran sa bele tačke bio je vezista Stefan Mihajlović - 1:1. Gosti su zatim uspostavili ravnotežu na sredini terena i udarcima Vićentijevića i Radmanovca iz daljine pokuÅ”ali da ugroze gol rivala. Rad je u finiÅ”u bio bliži pobedi, posle kornera Vidovića, zapaženi Živojinović je u 86. minutu Å”utirao iznad prečke, isti igrač je u sudijskoj nadoknadi pogodio stativu udarcem sa leve strane.

U sledećem kolu, u ponedeljak od 16 časova, Rad gostuje OFK VrÅ”cu, a Loznica u Klupcima dočekuje lidera IMT-a.

RAD - LOZNICA 1:1 (0:1)

STADION: Kralj Petar Prvi na Banjici. GLEDALACA: 300. SUDIJA: Milan Ilić (Senje kod Ćuprije). POMOĆNICI: MiloÅ” ToÅ”ić (Vlasotince) i Srđan Milićević (KurÅ”umlija). STRELCI: Mihajlović (iz penala) u 55. za Rad, Ivanović u 10. minutu za Loznicu. ŽUTI KARTONI: Vidović, MarkiÅ”ić (Rad), Marinković (Loznica).

RAD: Nović, Rakić, GaÅ”ić (od 66. Krepaldi), Mihajlović (od 77. Bacanović), Živojinović, MarkiÅ”ić, Arsić (od 66. Mladenović), Mitrović, Vidović, Đ. Jovanović, V. Jovanović (od 73. Ratković).

LOZNICA: VukaÅ”inović, Jevremović (od 74. Santrač), Martinkevič, Damnjanović (od 90. Popović), Dabić, Abubakar, Jakovljević (od 64. Radmanovac), Vićentijević, Marinković, Petrović, Ivanović (od 90. Stojanović).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije Rad Loznica
Nema rezultata