XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Ušću meru uzeli i Baričani

25.10.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Tim Ušća koji se nalazi na samom dnu tabele danas je promenio mesto domaćinstva i igrao na Adi. Susret je odigran pred oko 200 gledalaca, od kojih su bar polovina bili gostujući navijači. Međusobno nadmudrivanje je obeležilo početak utakmice. Prvo su se odvažili domaći igrači da krenu aktivnije u napad i u 19. minutu propuštaju veoma izglednu priliku. Najpre je na 10 metara od gola gostiju smušeno odragovao Rosić, lopta je nekako došla do njegovog saigrača Markova, ali je takođe i on traljavo šutirao pored gola. Sve do 41. minuta igra se svodila na nadmudrivanje na sredini terena, a onda posle slobodnjaka koji je izveo Lukić, na drugoj stativi domaćih se sam kao duh našao Aleksić, ali nije bio dovoljno skoncentrisan te je sa 5-6 metara loptu poslao pored stative. 

 

Mnogo angažovanije kreću gosti u nastavku, a do vođstva dolaze u 53. minutu. Slobodan udarac je filigranski tačno izveo Lukić, sa 20 metara udaljenosti, poslavši loptu u samo ćoše. Domaći traže gol, a do njega su bili najbliži u 62. minutu. Markov je divno proigrao Puletića, čiji šut iz blizine Čarapić brani na volšeban način. 

Pet minuta kasnije ni Kapur ne uspeva da savlada sjajnog Čarapića na golu gostiju, ovaj put je udarac sa 8 metara odbranio nogom. Pritisak Ušća na zadnju liniju gosta je sve jači, međutim nije dao rezultat, pa im je ovo bio šesti poraz u prvenstvu i ostaju zakovani za dno tabele. Novobeograđani narednog vikenda gostuju Teleoptiku, dok će Baričani ugostiti Studentski grad.

 

UŠĆE NOVI BEOGRAD - PRVA ISKRA 0:1 (0:0)

STADION: SC FSB Ada Ciganlija. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Anđelić Aleksandar. POM.SUDIJE: Božović Goran i Galić Branko. STRELAC: Lukić 53.min (P.Iskra). ŽUTI KARTONI: Janićijević (Ušće NB), Krneta i Kojić (P.Iskra).

UŠĆE NOVI BEOGRAD: Minić, Gačić, Đorđević, Kapur, Petrović, Janićijević (Skoko), Aćimović (Vasić), Markov (Novitović), Jovanović, Goranović (Puletić), Rosić (Subotić). 

PRVA ISKRA: Čarapić, Petković (Babić), Lukić (Diković), Marković (Đušić), Baković (Vladisavljević), Krneta, Stojanović, Aleksić, Stajić, Proković (Kojić), Rajić.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Ušće Novi Beograd Prva iskra