XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Brodarac dominantan protiv Spartaka

14.03.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Dva tima iz sredine tabele, danas su po lepom vremenu odigrala pravu takmičarsku utakmicu. Od samog početka igralo se čvrsto, sa puno duela, a prvu priliku stvaraju domaći igrači u 13. minutu. Mitrović je, zakoračivši u šesnaesterac, šutirao pravo u dobro postavljenog Tasića.

 

Potom, Petrović u 27. minutu ne koristi smušenost u gostujućoj odbrani, uputio je mlak šut sa 7-8 metara iz izgledne situacije, pa je Tasić lagano odbranio. Domaći do vođstva stižu u 32. minutu, Stanković je uputio oštar centaršut na peterac, loptu je nespretno zahvatio gostujući half Đurasović i poslao je u sopstvenu mrežu. Brodarac je preko Miladinovića u 39. minutu mogao uvećati prednost, ali je lopta posle njegovog udarca završila na prečki umesto u mreži. 

Trener gostiju je sa četiri izmene na poluvremenu hteo da unese novu energiju, ali se sa tim nije složio Stajković i nakon dva minuta nastavka duplirao vođstvo. Potom se igra svodila na jalove napade gostiju, koji nisu uspevali da prođu odbrambeni blok domaćih i stvore priliku za postizanje pogotka. Mladići u plavim dresovima su iz brze tranzicije u 77. minutu mogli staviti tačku na meč, ali Tasić je uspeo da ukroti šut Miladinovića.

U 80. minutu Đurasović je u svom šesnaestercu oborio Stajkovića u nezadrživom prodoru i sudija je opravdano pokazao na kreč. Strelac trećeg pogotka za domaće, iz penala, bio je Dženis Mulić. Posle neka dva minuta Cakić se našao sam pred golmanom gostiju Tasićem, koji je bravuroznom paradom zaustavio njegov šut. Počasni pogodak za goste posle solo akcije postigao je Abraham u poslednjem minutu za konačnih 3:1.

Za vikend je na programu 19. kolo, Brodarac gostuje Mačvi u Šapcu, dok Subotičani dočekuju vršnjake iz kragujevačkog Radničkog. 

BRODARAC -SPARTAK 3:1 (1:0)

STADION: FK Brodarac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Stamenković Ivan. POM.SUDIJE: Bogićević Goran i Obradović Nikola. STRELCI: Đurasović 32. (a.g.), Stajković 47. i Dž.Mulić 81.min (k.u.) (Brodarac), Abraham 90.min (Spartak).

BRODARAC: Marić, Mitrović (Jovančić), Milošević, Pražić, Lekić, Tabaković (Dž.Mulić), Zečević, Petrović (Cakić), Miladinović (Barišić), Stajković (Ramdedović), Stanković.

SPARTAK: Tasić, Desnica (Miodragović), Erdelj, Đurasović, Vesić, Peić, Tomić, Popović (Šetka), Simin (Stanić), Čejić (Abraham), Kopunović (Emsanga).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Brodarac Spartak ŽK
Nema rezultata