XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mirić pogurao "crvene" ka eliti

01.05.2021 kgsport.info

Detalj sa meča - foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Izuzetno bitnu pobedu zabeležili su fudbaleri Radničkog 1923 u susretu sa uvek neugodnom ekipom Loznice na "Čika Dači" - 1:0 (1:0). Kragujevčani su slavili pogotkom iskusnog Marka Mirića i tako došli nadomak ostvarenja svog superligaškog sna.

 

I pre početka ove utakmice bilo je jasno da za izabranike trenera Dejana Joksimovića pobeda nema alternativu i da bi svaki drugi epilog duela sa Lozničanima ozbiljno doveo u pitanje plasman “crvenih” u najviši stepen takmičenja. Isto tako, bilo je i krajnje vreme da Šumadinci nakon perioda nešto slabijih igara i rezultata konačno pokažu svoje pravo lice i opravdaju epitet lidera Prve lige Srbije.

Sa druge strane, fudbaleri Loznice su u ovu utakmicu ušli znatno rasterećenije i sa željom da ponove podvig iz prethodnog duela sa Kragujevčanima, kada su slavili sa 3:1.

U prvih petnaestak minuta utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a onda je u roku od samo dva minuta domaći tim propustio tri velike prilike da dođe do vođstva. Najpre je u 18. minutu Mirić posle vešto izbegnute ofsajd zamke izbio sam ispred golmana Loznice Ružića, ali nije uspeo da ga savlada. Već u narednom napadu Vićentijević je uzdrmao stativu, da bi se potom u šansi ponovo našao Mirić, koji je ovoga puta šutirao previsoko iz srca šesnaesteca.

Imao je najbolji strelac kragujevačkog prvoligaša ove sezone više sreće u 40. minutu, kada je odlično odreagovao na centaršut Aleksandra Varjačića i majstorskim trzajem glavom loptu smestio u protivničku mrežu.

Domaći su tako na petnaestominutnu pauzu otišli sa zasluženim vođstvom, rešeni da u nastavku igre dotuku svog rivala, koji je bio maltene bezopasan u prvih 45 minuta susreta.

Raspoloženi Aleksandar Varjačić nastavio je da muči odbranu Loznice i u drugom poluvremenu, pa je tako u 56. minutu uputio još jedan upotrebljiv centaršut sa desne strane ka Ognjenu Iliću, koji sa sedam metara šutira glavom pravo u golmana Loznice Ružića.

Vladimir Ćirović, koji je u 59. minutu zamenio mladog Nikolu Ristovića, maltene pri prvom kontaktu sa loptom uputio je snažan, ali neprecizan udarac sa udaljenosti od nekih dvadesetak metara.

Veliku priliku da dupliraju vođstvo “crveni” su propustili u 79. minutu. Nakon centaršuta Varjačića, lopta je došla na suprotnu stranu terena do Vićentijevića koji je vraća pred gol Lozničana, gde prvo Ognjen Ilić, a zatim ni Aleksandar Varjačić nisu uspeli da je proslede u protivničku mrežu.

Pogledala je sreća Kragujevčane u 70. minutu, kada je Milinković iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara uzdrmao prečku, baš kao i minut kasnije, nakon što je kapiten Loznice i najbolji strelac Prve lige Srbije Dragiša Komarčević pogodio stativu.

Veliku priliku da dupliraju vođstvo “crveni” su propustili u 79. minutu. Nakon centaršuta Varjačića, lopta je došla na suprotnu stranu terena do Vićentijevića koji je vraća pred gol Lozničana, gde prvo Ognjen Ilić, a zatim ni Aleksandar Varjačić nisu uspeli da je proslede u protivničku mrežu.

Mogli su gosti maltene ni iz čega da dođu do izjednačenja u 83. minutu, kada se posle nesporazuma Filipovića i Miloša Vidovića napadač Loznice Stanojlović našao u stopostotnoj šansi, ali je mladi čuvar mreže kragujevačkog prvoligaša Ognjen Lukić sjajno intervenisao i loptu, koju su maltene svi na stadionu videli u golu, uspeo da izbaci u korner.

Samo dva minuta kasnije Vladimir Ćirović je pokušao da iskoristi neodlučnost štopera Loznice, međutim usledio je loš završni udarac.

Vraštanović je posle solo prodora u 86. minutu uputio oštar, prizeman udarac sa nekih dvadesetak metara pored stative, da bi tri minuta kasnije pokušao i Matić nakon centaršuta Milovanovića, ali ni on nije bio precizan.

Igrao se treći minut sudijske nadoknade vremena, kada je nakon prekršaja nad Slađanom Nikodijevićem u kaznenom prostoru Loznice, sudija Stefanović dosudio jedanaesterac u korist kragujevačkog tima. Loptu je na “kreč” namestio upravo Nikodijević, koji je tako dobio priliku da svoj 31. rođendan obeleži postizanjem pogotka, ali je golman Loznice Ružić pročitao nameru stamenog centarfora Radničkog 1923 i zaustavio njegov udarac sa jedanaest metara.

Samo par sekundi kasnije sudija Stefanović označio je kraj ovog susreta, koji je okončan minimalnom, ali izuzetno vrednom pobedom Kragujevčana.

Četiri kola pre kraja sezone, “crveni” se nalaze na čelu prvoligaškog karavana sa 62 osvojena boda, pet više u odnosu na lazarevačku Kolubaru, koja je današnjom pobedom nad Kabelom preuzela drugu poziciju na tabeli od Novosađana.

Upravo će ekipa Kolubare biti naredni protivnik kragujevačkog prvoligaša u derbi utakmici 31. kola Prve lige Srbije, koja se igra u sredu, 5. maja, od 19 časova u Lazarevcu.

RADNIČKI 1923 – LOZNICA 1:0 (1:0)

Stadion:
“Čika Dača”. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Milan Stefanović (Beograd). Pomoćnici: Goran Bogićević (Beograd), Nebojša Savić (Užice).
Strelac: Mirić u 40. minutu. Žuti kartoni: U. Vidović, Ćirović (Radnički 1923), Komarčević, Milovanović, Ristivojević (Loznica).

RADNIČKI 1923: Lukić, Rađen, M. Vidović, Filipović, Varjačić, Vićentijević, U. Vidović (od 68. Aleksijević), Kovačević (od 80. Todorović), Ristović (od 59. Ćirović), Ilić (od 80. Nikodijević), Mirić.

LOZNICA: Ružić, Ilić, Spasenović, Bogićević, Ristivojević, Ivić (od 69. Janjušević), Vraštanović, Milinković, Belić (od 68. Matić), Komarčević (od 75. Milovanović), Stanojlović

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički 1923 Loznica