XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

U Pirotu Radnički i Sloga podelili bodove!

16.08.2020 plusonline.rs

Jeste prvo kolo, jeste da su i jedni i drugi kuburili s problemima, a ko nije, ali ovo danas na Stadionu kraj Nišave nije bio fudbal. Mogu samo da pretpostavim šta su planirali, crtali na tablama i onim papirima, Dejan Čelar i Petar Divić. Čelarovu filozofiju fudbala znam. Petar Divić je uprostio fudbalsku igru, igrao na samo jednu kartu - Dragoljub Anđelković i u tome ga je sreća pogledala već u trećem minutu!

 

Od tada do kraja utakmice Kraljevčani su igrali proračunato. Ispucavali dugačke lopte sa jedne na drugu stranu, sredina terena nije postojala, sve je bilo podređeno čuvanju tog jedinog gola. I u tome je Divić uspeo!

Sve ostalo, veoma slabo za ovaj rang, da se Kraljevčani ne prevare u radosti. Naravno da je bod na startu veliki, ali, taj bod mogli su da osvoje danas i samo danas protiv ovakve igre fudbalera Radničkog.

Čelarova fiolozofija podrazumeva pas igru iz koje treba da se "rode" one poslednje pas lopte za Đordjevskog, Edua i Momića. Petar Đordjevski je pravi tip centarfora. Onaj klasični. Ako dobije upotrebljive lopte davaće golove. Dobio je "pirotski Pavkov" samo jednu, ponavljam, samo jednu, posle centaršuta Petrova i tu loptu je "zakucao" u mrežu!  Mnogo je nedostajao Uroš Mirković, koji se pred meč nije osećao dobro!

Zamislite meč domaćeg tima bez udaraca na gol, bez centaršuteva, meč u kojem je na sredini terena bilo hiljadu dodira, pogrešnih lopti i one igre unazad što nas je najviše uznemiravala. Za razliku od domaćih, Kraljevčani su samo u jednoj stvari bili bolji. Hteli su, borili se, njihova energija i borbenost nadomestili su njihov kvalitet fudbala. Uostalom, Sloga je na kladionici imala kvotu sedam, svi su očekivali pobedu Radničkog.

Dejan Čelar će imati dosta posla. Ako u jednom timu ima samo trojicu fudbalera koji su dobili danas, koliko toliko, prelaznu ocenu, Dojkić, Kostić Milutinović i Djordjevski, ako je trojka na sredini mnogo htela, a malo uradila, ako Boža Mančić i Nemanja Petrov nisu uspeli, osim jednom Petrov, da pošalju pravi centaršut (a znaju to da rade) onda je jasno da ovakvom igrom Radnički danas nije mogao da dobije Slogu.

Dok ovo pišem u toku je Konferencija za novinare. Ne znam šta su rekli Čelar i Divić. Mogu da pretpostavim, ali, bez obzira gde nalazili opravdanja, neka znaju da i mi na tribinama nešto poznajemo kada je fudbal u pitanju i da je ovo što smo danas videli svedeno u samo jednu reč - slabo!

I još nešto. Iako sam navaikao na to, čovek iz Kraljeva, sa kojim sam izlazio sa Stadiona, pitao me da li je kod vas ovako stalno? Zašto, bio sam u dilemi?! Mirno, niko ne negoduje, igrači mnogo dobri, bez nervoze igraju, na sudijine greške niko ne viče, utakmica sa vaše strane bez jednog grubog faula.

Nisam ništa odgovorio, nasmejao sam se. Bio je u pravu!

Da, danas je bilo upravo tako. Imao sam utisak da su se roditelji nekih naših fudbalera, koji u došli iz drugih gradova da navijaju za Radnički, više nervirali od nekih naših!!!

Izjave trenera: 

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički (P) Sloga (K)
pacijent i još 24 korisnika su tipovali utakmicu