XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

"Građevinari" bolji od Pazaraca

12.04.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa meča - foto: H.D.Vujanović

Rad i Novi Pazar biju baražnu bitku za opstanak, bodovi su od izuzetnog značaja za obe ekipe, danas vrede duplo.

Ā 

Aganspahić u 5. minutu propuÅ”ta veliku priliku da dovede goste u vođstvo. Posle greÅ”ke Cigera uÅ”ao je po boku i uputio udarac u suprotan ugao, Kahriman je odbranio nogom. Rad je poveo u 10. minutu, posle lepog centarÅ”uta Mladenovića, Kaluđerović je Å”utirao sa peterca u Drobnjaka, koji loptu odbija kratko do Gojkovića, a ovaj je Å”alje sa par metara u nezaÅ”tićen gol.

Građevinari napadaju i posle datog gola. Opet je najsnalažljiviji u Å”esnaestercu bio Kaluđerović, ovaj put na centarÅ”ut Lazarevića, Drobnjak je vrhovima prstiju loptu izbacio u korner, igrao se 18. minut. JoÅ” veća Å”ansa za domaće posle izvedenog udarca iz ugla, Ciger sa svega par metara loptu Å”alje u gol-aut umesto mrežu. U 25. minutu dupli pas razmenjuju Lazarević i Gojković, ovaj drugi maÅ”i gol iz peterca.

A onda minut kasnije stiže kazna. Kao grom iz vedrog neba, kad se niko nije nadao, Delimeđac je uputio udarac sa 28 metara i iznenadio uspavanog Kahrimana. Posle primljenog gola može se izdvojiti akcija Kaluđerović - Mladenović, ovaj potonji sa 7-8 metara, iako neometan, Å”alje loptu preko gola gostiju. Tako se na odmor odlazi nereÅ”enim rezultatom, iako je Rad po svim parametrima bio bolja ekipa.

Aganspahić i drugo poluvreme otvara Å”ansom u 51. minutu i ponovo mu Kahriman brani nogom. Minut kasnije Rad ponovo dolazi u vođstvo. Nakon udarca iz ugla Å arić je najviÅ”i u skoku i sa 5-6 metara loptu je prosledio u mrežu za 2:1.

Novi Pazar se posle toga otvorio,Ā  viÅ”e napada, ali ne stvara prilike, odbrana Rada je granitna. Mogli su Građevinari da povise vođstvo u 68. minutu Å arićev Å”ut sa 26 metara na volÅ”eban način brani Drobnjak. Å to je propustio Å arić, nije Kaluđerović, u 77. minutu je povisio rezultat na 3:1, posle lepog centarÅ”uta Lazarevića.

Gosti kreću na sve ili niÅ”ta i u 82. minutu preko Gigića smanjuju. Lopta se kao u fliperu odbijala od jednog do drugog igrača dok nije doÅ”la do njega, a on je zakucao pod prečku sa 7-8 metara. Rezultat se nije menjao do kraja utakmice, pa se Rad izjednačio bodovno sa Novim Pazarom sa 36 bodova i sada dele 14. i 15. mesto. Sledećeg vikenda na programu je 31. kolo, Rad ide u Užice na noge Zlatiboru, dok Novi Pazar dočekuje Čukarički.

RAD - NOVI PAZAR 3:2 (1:1)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Simović Novak. POM.SUDIJE: Ristić Milovan i Đurđević Dalibor. STRELCI: Gojković 10, Šarić 52. i Kaluđerović 77.min (Rad), Delimeđac 26. i Gigić 82.min (N.Pazar). ŽUTI KARTONI: Stanisavljević (Rad), Kiković, Kovačević i Mijić (N.Pazar).

RAD: Kahriman, Stanisavljević (Stojsavljević), Kaluđerović, Ciger, Mladenović (Jovanović), Gojković (Damnjanović), Busnić, Lazarević, Radivojević, Karaklajić (Å arić), Trninić.Ā 

NOVI PAZAR: Drobnjak, Vlajković (Vukajlović), Kiković (Hadžibulić), Delimeđac (Dragutinović), Tomić (Stojiljković), Mijić, Islamović (Gigić), Aganspahić, PeÅ”ukić, Kovačević, Kojić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Novi Pazar
blackjoker i joÅ” 9 korisnika su tipovali utakmicu