XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Zvezda krunisana na Banjici

29.05.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Posle dva i po meseca pauze zbog korona virusa nastavljeno je prvenstvo Srbije, a na godiŔnjicu kada je osvojila Evropsku titulu, Crvena Zvezda je ubedljivom pobedom na Banjici tri kola pre kraja overila titulu državnog prvaka.

Utakmica je počela minutom ćutanja za žrtve korona virusa. Na samom startu Zvezda kreće silovito i već u 3. minutu posle centarÅ”uta Tomanea, Vukanović iz povoljne situacije loptu loÅ”e zahvata glavom. Već u sledećem napadu domaći vratar je padom u noge Benu, spasao svoj gol. Igrao se 16. minut kada je Tomane oprobao svoj Å”ut sa 18 metara, a Marković sigurno intervenisao.

A onda spori Perendija u 23. minutu ruÅ”i Vukanovića u svom Å”esnaestercu i Danilo Grujić bez dvoumljenja pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač je bio Mića Ivanić za vođstvo Zvezde 1:0. NajlepÅ”a akcija na utakmici je viđena u 30. minutu. Uigrana varijanta kod slobodnog udarca kada Ben pronalazi Ivanića, a ovaj iz prve do Babića koji je neumoljiv egzekutor sa par metara udaljenosti. Utakmica je već tada bila reÅ”ena i rasterećenim gostima dala dodatnog motiva za leprÅ”avom igrom iz koje je proisteklo puno Å”ansi i golova.

Mladi Petrović je u 34. minutu pravim slalomom proÅ”ao tri igrača domaćih i kada se spremao da Å”utira biva izblokiran od Perendije. Međutim samo dva minuta kasnije semafor je pokazivao 0:3. Vukanović je povukao sa centra, odigrao dupli pas sa Benom i lagano poslao loptu kraj nemoćnog Markovića. U 41. minutu Tomane je uposlio Vukanovića na petercu, njegov udarac je panterskim refleksom zaustavio domaći vratar. Pred kraj poluvremena NjegoÅ” Petrović je sa tridesetak metara uputio snažan udarac i dobro zagrejao dlanove danas dobrog Markovića.

Drugo poluvreme je počelo u sporijem ritmu, a prvu priliku pred golom Rada beležimo u 54. minutu kada je Ben proigrao Ivanića, a ovaj sa par metara traljavo Å”utira, te je to bio lak plen za Markovića. Tri minuta kasnije Ben je izveo udarac iz ugla, najviÅ”i u skoku biva Degenek i glavom je loptu zakucao u mrežu. Zvezda se poigravala sa nemoćnim građevinarima, a Gavrić u 69. minutu sa 18 metara Å”utira za koji santimetar neprecizno. Svoj udarac je oprobao i Jovančić u 78. minutu, ali se ovog puta isprečila stativa. Već u sledećem napadu i Pavkov je mogao do gola, ali pogađa samo spoljni deo mreže. Poslednji pogodak i tačku na ovu pobedu je stavio najbolji igrač utakmice Vukanović u 82. minutu, na asistenciju Ivanića.

Zvezda je lagano doÅ”la do pobede i nove titule, a Å”to se tiče Rada pokazao je totalnu nemoć i njihova je sreća da ove godine nema ispadanja. Za 90 minuta nisu uputili nijedan udarac u okvir gola Borjana. Zvezda već u utorak igra kup utakmicu u Inđiji, dok Rad ima nedelju dana da namesti svoju igru za gostovanje Radničkom u NiÅ”u.

RAD - CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:3)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Grujić Danilo. POM.SUDIJE: Ristić Milovan i Đurđević Dalibor. STRELCI: Ivanić 24.min (k.u.), Babić 30.min, Vukanović 36. i 82.min i Degenek 57.min (Crvena Zvezda). ŽUTI KARTONI: Perendija i Dobrijević (Rad), Pavkov (Crvena Zvezda).Ā 
RAD: Marković, Busnić, Dobrijević, Kaluđerović (Kovačević), Lazarević, MiloÅ”ević (Nikolić), Perendija (Stojanović), Tanasijević, Trifunović (Jovanović), Živković, Zogović (Kasalica).
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Rodić (Pankov), Degenek, Babić, Petrović (Jovičić), Nikolić (Gavrić), Ivanić, Ben (Jovančić), Vukanović, Tomane (Pavkov).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Crvena zvezda
Bata989 i joÅ” 3 korisnika su tipovali utakmicu