XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
63%
12%
25%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
12
Bačka (P)
49
 
13
Radnik
48
 
14
Jedinstvo
47
10
Borac
51
 
11
Dinamo
50
 
12
Bačka (P)
49
Crvena zvezda
Budućnost (SC)
Kozara
Sloboda
Vojvodina
Budućnost (SC)
Sloboda
Jedinstvo
BAK
Bačka Topola
Izveštaj utakmice
VFL Istok: Radniku bodovi spasa

Najinteresantniji susret poslednjeg kola, računajući obe grupe Vojvođanske lige odigran je na Starom Tamiđu gde su se sastali Radnik i Dinamo. Komšije u stvarnosti i na tabeli, starosedeoci u ovoj i višim ligama od kojih je jedan morao da iuzvuče deblji kraj, da naruči, na krajusezone klubovima najmrskiju melodiju „doviđenja društvo staro...“ Podejdanko zanimqiva i utakica i pedigra jer je ulog bio veliki, ni manje ni više nego rang takmičenja, a netrpeljivost uprava klubova, pre bi se reklo slobodnih strelaca uzajamna. Pao i po neki niski udarac, prozivka, žaoka. Utakmica se našla i na listićima kladionice Milenijum, kvote „simpatične“, 2,5 za „keca“ ili „dvojku“ i tri za iks. Kakav ulog takva i igra. Tvrda, rastrgana, sa dosta prekida i kontakata, a malo pravih prilika. Ako već nije bilogolova bilo kartona i to kao pleve. Sudija Blagoje Mijailović iz Vršca izabrao jedini mogući put - za svaki oštrii start, za svaki bezobrazluk za džep. Trojica igrača duplirali katone pre vremena morali u svlačionicu. Svirka, možda malo reska, sa po nekim falš tonom, zavisno iz ugla (klupskog gledanja) ali pitka – fudbalska. Bez većih grešaka, bez iritirajućih odluka ili prevelikog seckanja igre. Ljute se Dinamovci da ih je zakinuo za dva penala (ne bi ih svirali ni oni), ljute se i u Radniku, da je drugo poluvreme produžio do drugog TV Dnevnika i prebrojavaju kartone. Jedini gol na utakmici postigao je Vukašin Popović u 51.minutu iz slobodnog udarca. Poslao je loptu snažnu, onako kako on to ume, sa velike udaljenosti, ona usput malo okrznula Rakića u živom zidu, izmenila putanju i prevarila golmana Aleksića. Od prilika izdvajamo dve – tri iz prvog dela igre. Našao se u lepoj prilici Nedučić (42.minut), sam i neodlučan, na ivici peterca, malo iskosa pa je golman Šarac skratio ugao. Samo minut kasnije šut oprobao prvi i jedini put na utakmici i Novak Šalipurović, ali i ovoga puta golman Šarac budan. Desetak minuta pre Dinamovog dvojca zrelu šansu prokockao i kapiten Radnika Bojan Andonovski. Mnogo hteo, mnogo započeo... Susret, kao što se o očekivalo rešila jedna greška, slučajnost ili dobro odmeren udarac. Svako od rivala imao po jdno poluvreme – Dinano prvo. U taboru Radnika više boraca, više želje i htenja. Nije ono nedostajalo ni Dinamovcima, samo ih gol izbacio iz ravnoteže. Ako bi išli od jedne do druge krajnjosti u glavnim ulogama edini strelac Popović i golman Šarac, kao statisti oni od kojih je mašinovođa „brzog voza“ najviše računao Šalipurovićč i Savanović. Nije ih bilo nigde, posebno u drugih 45 minuta. Ambijent zapaljiv, a ipak pod kontrolom. Igrači oba tima, bez obzira na dvocifren broj kartona korektni jedni prema drugima, sudijska trojka na visini zadatka, a ambijent na tribinama pravi. Epilog po meri domaćina za opstanak pronašli jedini izlaz - pobedu. Priča bi bila sasvim drugačija da je Dinamo osvojio bar bod.
Ovako, uz pun pogodak Jedinstva protiv Obilića i remi Bačke u Srpskoj Crnji zatvoren jednakostranični trougao. Jedinstvo – Dinamo i Bačka osovjili po 50 bodova u „totalu“ i po šest u mini tabeli međusobnih susreta pa odlučio „šubler“ i jedan više postignut gol: Jedinstvo (12. )14:7, Dinamo (13) 7:10 i Bačka (14.mesto) 6 :10. Radnik – Dinamo 1:0 (0:0)

Stari Tamiš
- Gledalaca 700. Sudija: Blagoje Mijalilović (Vršac). Strelac: Popovič u 51.minuut. Žuti kartoni: Pešterac, Kovačević, Mikić i Kopanja (Radnik), Rakić, Ćirić i Radojević (Dužinamo), Crveni kartoni: Popović u 78. Smederevac u 90 (oba Ranik) i Vučičević (Dinamo) u 91.minutu.

Radnik: Šarac, Taskovski, Smederevac, Žiđaković (od 48 Kopanja), Miitć, Osotjić, Popović, Pešterac (od 57 Mikić), Andonovski, Kovačević (od 86 Vukadinović) i Petrović.
Dinamo: Aleksić, Bunčić (od 69 Tiodorović), Stajić, Marković, Rakić, Vučičević, Ćirić, Radojević (od 52 Đoković), Nedučić, Savanović i Šalipurović.

Fudbal Fudbal Vojvodjanska liga "Istok" Radnik Dinamo
Međusobne utakmice
2009-2010
29.05
17:00
Radnik
Dinamo
1
0
21.11
Dinamo
Radnik
0
0

2008-2009

2006-2007

Uporedni rezultati

Radnik
 
Dinamo
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
2 (1) Broj pobeda 2 (1)
2 (1) Broj nerešenih 2 (1)
2 (1) Broj poraza 2 (1)
4 (2) Dati poeni 8 (5)
8 (3) Primljeni poeni 4 (2)
-4 (-1) gol razlika na utakmicama +4 (+3)
33% (33%) Uspešnost 33% (33%)
Nema rezultata