XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
PLS: Borac - Jedinstvo Putevi 2:0
Blizu 2000 gledalaca je posmatralo dobru fudbalsku predstavu na zatvaranju jesenje polusezone. Borac je zasluženo savladao Jedinstvo Puteve sa 2:0, posle velike borbe tokom svih 90 minuta. Najslabiji akter na terenu bio je teatralni i tendeciozni sudija Ćeramilac, koji je u jednoj fer i korektnoj utakmici pokazao čak deset žutih kartona, ali su se igrači oba tima i gledaoci izdigli svojim ponašanjem iznad njegove arbitraže, koja je za cilj imala da se stavi u glavnu ulogu, sa samo njemu znanim epilogom. Pored pobede naš klub je stavio primedbu na arbitražu u zvanični protokol utakmice.

Najlepši momenat na utakmici je viđen u 9.minutu. Rašković je idealno centrirao sa desne strane, a Jevtović evro golom dovodi Borac u vođstvo. Mladi napadač je volej udarcem pogodio suprotan ugao Mišićevog gola, koji je bio nemoćan u ovoj situaciji.

IMG_2709

U 19.minutu Maslać je neprecizan nakon udarca iz ugla, jer lopta završava pored desne stative. U 36.minutu pokušao je i danas odlični Dejan Živković sa 25 metara, ali je za malo bio neprecizan. Tri minuta kasnije sjajna kontra Borca. Jevtović centrira, a Zoćević je neprecizan sa tri metra. Poslednju zanimljivu situaciju u prvom poluvremenu beležimo u 42.minutu kada je neprecizan bio Šunjevarić.

IMG_2706

Glavnu ulogu na početku drugog poluvremena ima sjajni golman Borca Nikola Petrić. U 49.minutu Leposavić topovski šutira sa 25 metara, Petrić vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner. Nakon udarca iz ugla Paunović šutira glavom sa deset metara, ponovo je Borčev golman na mestu. U 52.minutu stopostotna prilika za goste. Leposavić topovski šutira sa sedam metara, a Petrić maestralnom intervencijom spašava svoj gol. Uzvraća Borac preko Raškovića u 56.minutu, ali Mišić zaustavlja njegov udarac. U 61.minutu Jevtović odlično upošljava Zoćevića, koji pravi potez više i odlična prilika odlazi u nepovrat. Minut kasnije pokušava i Živković nakon sjajnog driblinga, Mišić je na mestu. U 80.minutu Rašković izvodi slobodan udarac sa 20 metara, ali Borac nema sreće. Lopta se odbija od prečke gola gostiju koji kreću u kontra napad i umalo da izjednače. U 82.minutu gosti su bili blizu izjednačenju. Paunović šutira, a Maslać izbacuje loptu sa same gol linije.

Pitanje pobednika je konačno rešeno u 90.minutu. Sjajna kontra Borca, Raškovića ruši Mišić, a Ćeramilac pokazuje na belu tačku. Đoković je siguran i svojim četvrtim golom u ovoj sezoni postavlja konačnih i zasluženih 2:0.

IMG_2714

“Nama se ponavljaju iste greške na gostovanjima. Ne koristimo prilike i dobru igru, a potom bivamo kažnjeni. Imali smo nekoliko izglednih situacija u drugom poluvremenu. Čestitam Borcu na zasluženoj pobedi i želim povratak u superligu“ - rekao je Ivan Janjić trener Užičana.

“Teška utakmica u koju smo ušli pod imperativom pobede. U prvom poluvremenu smo gospodarili terenom, posebno nakon sjajnog gola Jevtovića. U nastavku pad u igri koji je mogao skupo da nas košta, ali je naš golman nekoliko puta izvanredno intervenisao, kao i igrači iz odbrane. Bitno je da smo pobedili i ostali u trci za jednu od pozicija koje vode u superligu. Još jednom čestitke igračima i zahvalnost publici koja je ponovo bila uz nas“ - zadovoljan je bio trener Borca Bogić Bogićević.

IMG_2719

PRVA LIGA SRBIJE 15.kolo: BORAC – JEDINSTVO PUTEVI 2:0  (1:0)

Stadion kraj Morave, gledalaca 2000. Glavni sudija Radovan Ćeramilac, pomoćnici Zoran Janićijević i Miroslav Lazić(svi iz Beograda).

Strelci: Jevtović u 9. i Đoković iz jedanaesterca u 90.minutu.

Žuti kartoni: Boranijašević, Maslać, Jovičić, Zoćević, Rašković(Borac), Mišić, Đurić, Čančarević, Paunović i Jeremić(Jedinstvo Putevi).

BORAC: Petrić, Boranijašević, Živković, Maslać, Đoković, Jovičić, Šunjevarić, Zoćević(Jovančić), Nikolić, Rašković(Mašović) i Jevtović(Radanović).

JEDINSTVO PUTEVI: Mišić, Nikodijević, Gojković, Đurić, Pjević, Petrović, Arsić, Čančarević, Paunović, Živanović(Jeremić) i Leposavić.

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Borac Jedinstvo Putevi
Međusobne utakmice
2013-2014
28.05
17:00
Jedinstvo Putevi
Borac
1
2
23.11
13:00
Borac
Jedinstvo Putevi
2
0

2012-2013
26.05
17:00
Borac
Jedinstvo Putevi
3
1
17.11
13:00
Jedinstvo Putevi
Borac
1
0

Uporedni rezultati

Borac
 
Jedinstvo Putevi
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
3 (2) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 3 (1)
7 (5) Dati poeni 3 (2)
3 (1) Primljeni poeni 7 (2)
+4 (+4) gol razlika na utakmicama -4 (0)
75% (100%) UspeŔnost 25% (50%)
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača