XS
SM
MD
LG

Crnjani: Lako ćemo preplivati "nabujali Begej"

Budućnost posle jedne od pobeda u ovoj sezoni (foto: D.Pejić)

Crnjani su odlično počeli sezonu a takav je i ''Begej'' iz Žitišta - tako da je subotnji meč apsolutni derbi predstojećeg prvenstvenog kola. ''Budućnost'' je konačno zaposela čelnu poziciju na tabeli i ne misli je ispuštati do kraja prvenstva, a ''Begej'' opet sa pristojne udaljenosti (trećeg mesta) merka vrh i eventualno učešće u baražu. Sve to ukazuje da bi utakmica mogla biti zanimljiva, kvalitetna i neizvesna, crnjanski stadion nešto popunjeniji no inače a ishod meča neizvestan.

Naravno, da tako niko ne misli u Crnji. Trener ''Budućnosti'' Aleksandar Basta - Sale nema nikakvu dilemu da će njegovi puleni ostvariti novu pobedu:

- To je naš imperativ, uostalom kao i na svakoj utakmici do sada pa i u buduće. Imamo, za ovaj rang - dakle četvrti, izvanredan tim, 4-5 igrača na klupi ne manje kvalitetnih od onih trenutno na terenu, četvoricu talentovanih ''bonusa'', radimo marljivo i kvalitetno a igramo u kontinuitetu bez oscilacija, lepo i efikasno - tako da verujem da će tako biti i na ovoj utakmici. Poznajem gostujući tim jer im je godinama "kostur" nepromenjen, mislim da smo objektivno nešto kvalitetniji tim a pobeda naš dug prema Klubu i navijačima, ali i obaveza za revanš ''Begeju'' koji nam je proletos, na ne baš najbesprekorniji način - jedini u polusezoni - uzeo bodove i, pokazaće se na kraju, time nas lišio plasmana u baraž i borbu za Srpsku ligu. Moramo im se za to revanširati, ali na korektan i čist način bez pomoći sudija. Dakle, imamo previše motiva za pobedu, svesni svih kvaliteta ''Begeja'' koji su već drugu sezonu zaredom nesporni, ali sve je u ovom trenutku na našoj strani: domaći teren, motiv, induvidualni kvaliteti igrača, iskustvo, homogenost, uigranost, efikasnost i forma tima, pa bi smatrao velikim kiksom da ne pobedimo! Igramo kompletni, puna je i klupa, forma tima je konstantna, čak u blagom usponu, i sada kada smo se konačno domogli čelne pozicije, više nemamo prava na kiks.

Bastu pitamo - šta je sa Vlaučinom pa više ne daje golove?
- Ali zato namešta šanse, do sada je pripremio pet-šest golova. Matić je naš novi, izvanredni špic pa je uloga Vlaučina da više namešta no daje golove, mada znam da se on neće miriti s tim i da će nastaviti da i ubuduće sve više trese protivničke mreže! I drugo, on se lane nadavao golova, to znaju protivničke ekipe pa ga sada pažljivije prate i čuva i po nekoliko igrača.

Goran Vlaučin je nekoliko godina igrao za ‘’Begej’’, a ovo mu je treća sezona u ‘’Budućnosti’’. U oba kluba je bio golgeter, poznaje obe ekipe i kompetentan je da proceni odnos snaga i izglede na predstojećem meču:

- Mislim da je "Budućnost" nešto kvalitetniji tim ali i ‘’Begej’’ veoma opasan. Više od polovine ekipe su momci iz Žitišta, godinama igraju zajedno, iskusni su, uigrani i stalno visoko motivisani da se bore za svoje selo i klub. Lane su sezonu završili na petom mestu, nas pobedili i u Žitištu i u Crnji a evo trenutno su treći na tabeli. Rečju - očekujem vrhunsku utakmicu, ravnopravnu borbu ali ipak našu pobedu jer smo za nijansu kvalitetniji, imamo čvršću odbranu, kreativniju veznu liniju i ubojitiji špic.

Vlaučina čuvaju i po četvorica (foto: D.Pejić)

Vlaučin je u prošloj prvenstvenoj sezoni bio strelac ne samo tima već i cele ekipe. U prvih šest kola je dao svega 2 gola i dospeo čak na klupu za razerve - zašto?
- Desetak godina nisam odlazio na letovanje i kako sam bio golgeter ekipe i lige sebe sam nagradio nešto dužim boravkom na moru. Propustio sam deo baznih priprema a kada je počelo prvenstvo sustigao me je i neki dosadni virus, tako da sam neredovno trenirao a igrao nespreman, pod temperaturom. Uz sve novi trener Basta mi je postavio nove zadatke koji mi baš i nisu odgovarali: da se vraćam i pomažem odbrani, kao krilo nameštam šanse drugima a u špicu dajem golove. To me je em previše umaralo em sputavalo u onom gde sam najbolji: da probijam po krilu i dajem golove. No, sreća i po mene i po klub je da se polako navikavam na novonastalu situaciju i verujem da ću vremenom biti sve bolji, onaj stari prodorni i efikasni golgeter. Već u subotu ću se potruditi da na to podsetim bivše kolege iz ‘’Begeja’’ a i Crnjane uverim da nisam zaboravio solo prodore po krilu i postižem efektne golove!

Tekst i fotografije: Dragan Pejić


Budućnost (SC) : Begej
Polet (I) : Rusanda
Crvena zvezda : Kozara
Mladost (O) : Dolovo
Jedinstvo (V) : Jedinstvo (BK)
Sloboda (NK) : Borac (S)
Proleter (BK) : Polet (N)
Napredak (Č) : BAK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost (SC) 7 6 1 0 19
2 Jedinstvo (V) 7 5 1 1 16
3 Begej 7 5 1 1 16
4 Jedinstvo (BK) 7 4 3 0 15
5 Borac (S) 7 4 2 1 14
6 Mladost (O) 7 4 2 1 14
7 Crvena zvezda 7 4 1 2 13
8 Polet (I) 7 2 3 2 9
9 Dolovo 7 2 1 4 7
10 Sloboda (NK) 7 1 4 2 7
11 Kozara 7 2 1 4 7
12 Polet (N) 7 2 1 4 7
13 Proleter (BK) 7 2 0 5 6
14 Rusanda 7 1 0 6 3
15 BAK 7 0 2 5 2
16 Napredak (Č) 7 0 1 6 1