XS
SM
MD
LG

U "Beogradu" vodi Umka ispred bivših srpskoligaša, Borani i Knjaževčani za primat na "Istoku", na "Severu" Palančani i Kuljani vode glavnu reč

O zonskim ligama manje se piše i prilika je da napravimo presek dosadašnjeg dela prvenstva u 11 liga četvrtog stepena takmičenja.

Polazimo od glavnog grada i Beogradske zone.

Zona je snmanjena na 14 klubova, ali je odustajanjem Šušnjara 1977 ostao neparan broj ekipa tako da je u jednom kolu slobodna jedna ekipa. Ako se tome doda da Rad nastupa sa omladinskom ekipom, nedoraslom ovom rangu takmičenja, regularnost lige je donekle ugrožena. Nakon devet kola na tabeli vodi Umka sa sa 22 boda, dva više u odnosu na dojučerašnjeg srpskoligaša PKB-e, OFK Mladenovac i Torlak (utakmica manje). Razočarala je Budućnost iz Dobanovaca, koja je tek deseta, nanizali je tri poraza i Sinđelić, još jedan bivši srpskoligaš na 12 mestu. Promenom pravilnika ekipa koja je istupila iz takmičenja se ne briše i svaki meč se registruje službenim rezultatom za protivnike. Imamo apsurdnu situaciju da ekipa kpoja se ne takmiči stoji bolje na tabeli od Rada, koji ima lošiju gol razliku (1:66).

Odlazimo na sever i bavimo se vojvođanskim ligama.

Na Istoku vodi Budućnost SC iz Srpske Crnje sa 23 boda (sedam pobeda,bez poraza). Seriju pobeda prekinuli su kiksom protiv poslednjeg BAK-a. Na četri boda zaostatka nalazi se OFK Begej, sledi Borac iz Starčeva i Mladost iz Omoljice, sa po 18 bodova. Najugroženiji su poslednja Rusanda (tri boda), BAK iz Bele Crkve i Napredak iz Česterega sa po tri, odnosno četri boda.

U Vojvođanskoj ligi, grupa Jug vodi se neizvesna borba i tri ekipe imaju po 20 bodova. Vodi Jedinstvo iz Rumenke, sledi Srem (Sremska Mitrovica) i Veternik iz Novog Sada. Na bod zaostatka je Mladost (Bački Jarak) i bivši srpskoligaš Jedinstvo iz Stare Pazove. Nekadašnji srpskoligaš 1. maj ne može se prepoznati i nalazi se u grupi ugroženih klubova (6 bodova). Ispod njega su Dunav (S. Banovci) i Radnički 1910, sa po tri boda.

Najzanimljivije će biti na Severu, gde su konkurenciju pojačala čak tri bivša srpskoligaša. Vodi OFK Bačka (24 boda), koja je do poraza u Adorjanu imala maksimalan učinak. Dva boda manje ima Hajduk 1912 (Kula), dok je Tisa sa 17 bodova na trećem mestu. Upravo između ove trojke vodiće se borba za titulu i mesto u baražu, tako da će jedana (ili dve) ekipe ostati u Zoni dve sezone. Poslednja je Bačka 1901 iz Subotice (5 bodova), Mladost iz Bačkog Petrovca ima dva boda više.

Pod igerencijom FSRZS egzistiraju od ove sezone tri zonske lige sa promenjenim nazivima.

Zona "Drina" broji 13 klubova. Na tabeli vodi Železničar iz Ljakovca sa 21 bodom (u seriji su od pet pobeda). Sledi Sevojno sa 18 i OFK Osečina sa 16 bodova. Na poslednjem mestu nalazi se Ježavica(dva boda), iznad je Vojvoda Stepa Stepanović (Draginje), Junior (Novo Naselje) i bivši srpskoligaši Rađevac i Sloga iz Bajuine Bašte.

Zona "Dunav" broji 14 klubova. Trenutno vodi Omladinac iz Šetonje sa 18 bodova, sledi Mladi radnik iz Rudinaca i Pomoravlje 1946 (Vlaški Do), sa po 15 bodova. Najviše su razočarali bivši srpskoligaši, koji se ne mogu prepoznati. Radi se o Slogi 33 iz Petrovca na Mlavi, koja je poslednja (7 bodova) i OFK Mihailovcu na 10 mestu (8 bodova).

U Zoni "Morava" odigrano je osam utakmica i vodi Šumadija 1903 sa 21 bodom. Do poraza od Trepče imali su maksimalan učinak od sedam pobeda. Tri boda manje ima Tutin i biće najveći konkurent vodećem timu iz Kragujevca. Više se očekivalo od nekadašnjeg srpskoligaša Trepče, kojoj sledi borba za opstanak. Poslednji je Omladinac iz Novog Sela sa 3 boda.

Pod igerencijom FSRIS nalaze se četiri zone sa po 12 klubova.

U Zoni "Zapad" vodi Rembas iz Resavice, koji najvljuje povratak među srpskoligaše. Do zadatog cilja je još daleko jer ga u stopu prati Sloga iz Despotovca (dva boda manje), ostali klubovi daleko zaostaju. Temnić 1924 je u sredini tabele, a na začelju se nalaze poslednje GFK Tabane (5 bodova) i predposlednji Vinogradar iz Zleginje (6 bodova).

U Zoni "Centar" izdvojio se Rudar 2016 iz Aleksinačkih Rudnika sa pet bodova viška ispred Cara Konstantina i Zemljoradnika iz Balajnca. Bod manje imaju Naša Krila, ostali znatno zaostaju. Na poslednjem mestu nalazi se Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca (4 boda), pretposlednja je Mladost (Medoševac) sa dva boda više, po osam imaju Pukovac i Palilulac iz Niša.

Od četri grupe liga najneizvesnije biće na "Istoku". Trenutno vodi OFK Bor sa svih devet pobeda, sledi bivši srpskoligaš Timočanin (Knjaževac), sa dva boda manje i Hajduk Veljko (Negotin), koji ima zaostatak za vodećim pet bodova. Poslednji je OFK Knjaz (Trgovište), iznad je Midžor iz Kalne (4 boda), Gnjilan…

Na "Jugu" glavnu reč vodi dojučerašnji srpskoligaš Pčinja iz Trgovišta, sa tri boda više u odnosu na Slogu iz Leskovca i Topličanin iz Prokuplja. Između navedene trojke vodiće se borba za osvajanje naslova. Poslednji je Kosovaciz Prokuplja (bez bodova), iznad je Jedinstvo (Bošnjace) i bivši srpskoligaš Žitorađa je 10. i boriće se za opstanak.


Zonske lige Muškarci Zona "Jug" Rad Komgrap PKB OFK Mladenovac BSK 1926 Rušanj Umka Sinđelić Vrčin Torlak Budućnost Bežanija Šušnjar 1977 Zuce 2019 Iskra Bačka 1901 Bajša OFK Bačka Mladost (BP) Tisa Budućnost (P) Mladost (T) OFK Mladost APA Hajduk 1912 Vojvodina (BG) Radnički 1905 Obilić Radnički 1918 Srbobran Hajduk (S) Jedinstvo (V) Sloboda (NK) Proleter (BK) Napredak (Č) BAK Polet (N) Borac (S) Jedinstvo (BK) Dolovo Kozara Rusanda Begej Polet (I) Crvena zvezda Mladost (O) Budućnost (SC) Hajduk (B) Srem (SM) Radnički 1910 Radnički (NP) Mladost (BJ) 1. Maj Ruma Šajkaš 1908 Veternik TSK Dunav Jedinstvo (R) Jedinstvo (SP) Sloga (T) Jadran Donji Srem 2015 Šumar Tutin Trepča Polet (T) Sloboda (Č) Polet (R) Jedinstvo (K) Šumadija 1903 Omladinac (NS) Bane 1931 Budućnost (K) Zadrugar Goč OFK Ras Mokra Gora Omladinac (Š) OFK Mihajlovac Sloga 1924 Đerdap Karađorđe VGSK Gruža Morava (VP) Šumadija (A) Pomoravlje 1946 OFK Aranđelovac 1979 Mladi radnik 1940 RSK Sloga 33 Polimlje Železničar Vojvoda Stepa Stepanović Rađevac Junior Novo Naselje Drina (Lj) Ježevica Sloga (BB) Radnički (V) Sevojno Savinac 1933 OFK Osečina Borac (L) Jastrebac Temnić 1924 OFK Kopaonik 1931 Rembas Orlovi Vinogradar Sloga Mladi borac GFK Tabane OFK Lugomir Mladost Župa Hajduk Veljko Timočanin Lužnica Midžor Rtanj Branik Gnjilan OFK Knjaz Tanasko Rajić Bor 1919 SFU Rudar 1934 Balkanski Mladost (M) Proleter Car Konstantin Zemljoradnik Mladost (B) Naša krila 1936 Palilulac Jedinstvo (GM) Rudar 2016 Pukovac Svrljig OFK Niš OFK Topličanin Jedinstvo (GS) Radan Pčinja Gracko Donja Lomnica Kosovac Žitorađa Jedinstvo (B) BSK Bujanovac SFK Morava Sloga (L) Srbija Grad Beograd Voždovac
9 .kolo Zona "Jug"
Gracko 0 : 1 Sloga (L)
Donja Lomnica 0 : 4 Pčinja
Kosovac 1 : 5 Radan
Žitorađa 0 : 3 Jedinstvo (GS)
Jedinstvo (B) 1 : 3 OFK Topličanin
BSK Bujanovac 6 : 5 SFK Morava
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Pčinja 9 7 1 1 22
2 Sloga (L) 9 6 1 2 19
3 OFK Topličanin 9 6 1 2 19
4 BSK Bujanovac 9 5 3 1 18
5 Radan 9 5 2 2 17
6 Gracko 8 4 2 2 14
7 Donja Lomnica 9 3 2 4 11
8 Jedinstvo (GS) 9 3 1 5 10
9 SFK Morava 8 3 0 5 9
10 Žitorađa 9 2 1 6 7
11 Jedinstvo (B) 9 2 0 7 6
12 Kosovac 9 0 0 9 0