XS
SM
MD
LG

Dva derbija u Donjem Tovarniku i Kikindi, zamro cvrkut "kanarinaca", Hajduk i Omladinac za bolji položaj na tabeli

Lider iz Vrbasa nastavlja seriju pobeda, ovog puta su meru uzeli Pančevcima, Vojvodina 1928 je neprijatno iznenadila blede Bečejce, Sloga je lako dobila Slobodu. Za iznenađenje se pobrinuli Banovčani i uzeli meru favorizovanim “kanarincima”, u Inđiji je svega bilo, pored šest golova, tešku povredu zaradio je Kovačević, Naftaši su uz manje poteškoće savladali poslednji Borac, kao Zrenjaninci Podunavac. Domaćini (šest pobeda) su ostavili mrvice gostima (dve boda). Strelci su bili raspoloženi i postignuta su 24 gola (tri po meču).

U okviru 7. kola u subotu se igraju četiri utakmice.

Jedan od dva derbi igra se Kikindi, gde gostuje Naftagas. Kikinđani su u Inđiji vodili u dva navrata i na kraju došli do boda. Umešno su se branili i iskoristili nesnalažljivost domaćina u završnoj trećini terena. Naftagas je za dva minuta preokrenuo vođstvo Borca i slavili su nakon četiri kola. Biće to sudar dve različite koncepcije, fajterski nastrojenog domaćina i individualno kvalitetnog gosta, koji voli da se ostvari kroz posed i zahvaljujući brzini Savanovića i Popova opasni su u manervu.

Po imenima derbi je trebalo da bude meč između Novog Sada 1921 i Železničara. Aktuelni prvak zaostaje za vodećim sedam bodova, a “kanarinci” su potonuli i trenutno su predposlednji. Želja je odigrao turbulentan meč sa Kikinđanima, stvorio bar 6-7 velikih prilika, promašio jedanaesterac, preokrenuo rezultat i osvojio na kraju samo bod. Sve je u zasenak bacila teška povreda Kovačevića (operisao slezinu) u duelu sa golmanom Oparnicom. Zameraju sudijama da je drugi gol gostiju bio neregularan (lopta nije prešla gol liniju). Novi poraz Novosađana (četvrti) u Banovcima neprijatno je odjeknuo i od tima koji je najavljivao šampionske ambicije nalaze se pri dnu tabele. O sebi imaju previsoko mišljenje i očigledno je da nemaju tim za prvo mesto.

U Donji Tovarnik gostuje Kabel i utakmica nosi obeležje derbija. Pored Vrbašana, Sloboda predstavlja najprijatnije iznenađenje prvenstva. Olako su izgubili i bez žara odigrali u Čonoplji. U meču sa Hajdukom Kabel je nametnuo ritam, pokušali su promenom formacije da ugroze rivala ali su do kraja mreže mirovale. Očekuje se tvrda, taktički zahtevna utakmica, sa malo golova.

Bečej 1918 se ne može prepoznati i ubedljivo su poraženi od skromnog sastava Vojvodine 1928. Iz prvog napada primili su gol i presudili su im rezervisti domaćina. Pali su u formi, kriza ih ozbiljno trese, iz četiri meča doneli su skromna dva boda. Ugostiće Radnički koji je uz manje teškoće dobio Borac i deoba šestog mesta s razmerna je kvalitetu tima. Vole da igraju iz tranzicije i domaćin se uzda u tradiciju uspešnosti u međusobnim okršajima.

U nedelju se igra u Pančevu, Šajkašu, Belegišu I Divošu.

Dinamo 1928 je favorit protiv mladog sastava iz Perleza. Igraju promnljivo i ubedljivo su nadigrani od lidera. Ukoliko savladaju novajliju biće na 50 odsto uspešnosti. Gosti evidentno nemaju kvalitet za Srpsku ligu, ali imaju iskusnog stratega Gutešu koji zna da motiviše mlade momke da izgaraju svih 90 minuta. Iz prvog napada su poveli protiv gosta sa Tise, a uvođenje rezervista se pokazao kao dobitna kombinacija.

U Šajkašu igraju poslednji i prvi i lideru neće biti lako da dođe do nova tri boda. Borac je promenio trenera, ali nam nije poznato ime novog stručnjaka. Zadržali su postojeći sistem igre i u Elemiru poveli preko preko Vlalukina, pad koncentaracije uticao je da za dva minuta prime dva gola. OFK Vrbas ne prestaje da oduševljava i u skladu sa tim, rastu ambicije i veliki pritisak sa kojim moraju da se nose.

Hajduk je taktički dobro odigrao na Štrandu, bez nekoliko povređenih igrača. I protiv Omladinca neće biti svi spremni i trener Šponja neće rizikovati. Banovčani su nakon tri remija savladali Novi Sad 1921 i priredili veliko iznenađenje. Pojačani sa Ahčinom i Aćimovićem mlad sastav je uspeo da homogenizuje trener Đokić i rezultati su evidentni.

Podunavac će ugostiti Slogu iz Čonoplje koja ima indetičan odnos pobeda i poraza. Mada rezultat tako ne kaže, lakše od očekivanog su dobili goste iz Tovarnika. Domaćin se agresivnim pristupom suprostavio Zrenjanicima, obavili izmene u poluvremenu, poveli, ali je Radnički je sa tri gola preokrenuo rezultat.


Borac (Š) : OFK Vrbas
OFK Kikinda : Naftagas
RFK Novi Sad 1921 : Železničar
Hajduk (D) : Omladinac (NB)
Sloboda (DT) : Kabel
Podunavac : Sloga (Č)
Bečej 1918 : Radnički Zrenjanin
Dinamo 1945 : Vojvodina 1928
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 6 5 0 1 15
2 Sloboda (DT) 6 4 0 2 12
3 Naftagas 6 3 2 1 11
4 Kabel 6 3 2 1 11
5 OFK Kikinda 6 2 4 0 10
6 Radnički Zrenjanin 6 3 1 2 10
7 Hajduk (D) 6 2 3 1 9
8 Omladinac (NB) 6 2 3 1 9
9 Železničar 6 2 2 2 8
10 Sloga (Č) 6 2 2 2 8
11 Dinamo 1945 6 2 1 3 7
12 Vojvodina 1928 6 2 0 4 6
13 Bečej 1918 6 1 3 2 6
14 Podunavac 6 1 1 4 4
15 RFK Novi Sad 1921 6 1 1 4 4
16 Borac (Š) 6 0 1 5 1