XS
SM
MD
LG
20.03.2024 SPD Radnički

Vaterpolo u Kragujevcu posle četiri meseca, Partizan na megdanu Radničkom

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

Posle četiri meseca pauze vaterpolo se vraća u Kragujevac, gde će domaći Radnički ugostiti ekipu Partizana, u četvrtak, od 20 časova, na zatvorenom bazenu SPD "Radnički", uz besplatan ulaz.

Kragujevčani su trenutno na trećoj poziciji na tabeli, sa pet bodova više od Šapca i šest od Partizana, pa im je pobeda u ovom duelu imperativ u borbi za što bolji start u plej-ofu.

- Ova utakmica ima veliki značaj, kako za nas, tako i za njih. Trenutno se nalazimo na trećem mestu, ali iz prikrajka vrebamo šansu i nadamo se nekom eventualnom kiksu Zvezde, kako bismo skočili na drugu poziciju. Ali, najbitnije je da idemo korak po korak i sledeći je upravo ovaj meč sa Partizanom, pa smo u proteklom periodu bili fokusirani na njega - rekao je Kristian Šulc, vaterpolista Radničkog.

Posle tromesečne pauze zbog reprezentativnih obaveza, Šumadinci su odigrali dva meča u gostima i ostvarili polovičan učinak. Najpre su slavili u derbiju u Šapcu sa 10:6, a zatim izgubili na Novom Beogradu (16:5).

- Tokom čitave pauze smo trenirali jako, vežbali neke stvari koje su nam baš falile, pre svega mislim na realizaciju, upoznavanje saigrača i sklapanje svih kockica. U takvom ritmu smo nastavili i po početku ovog drugog dela sezone. Mislim da smo našli zajednički jezik kao ekipa i da smo se malo bolje upoznali. Pokazali smo to protiv Šapca, ponajviše odbranom i strpljenjem u napadu, gde nismo srljali, a posle se protiv jake ekipe Novog Beograda desilo to što se desilo. Mislim da smo se malo emotivno i fizički istrošili u Šapcu, gde nam je bila jedna od najvažnijih utakmica i videlo se da nam je u Beogradu falilo i malo želje - dodao je Šulc.

"Crno-beli" su u pauzi ostali bez par iskusnijih igrača, ali su pokazali da će i dalje predstavljati tvrd orah za svakog protivnika, pogotovo u pobedi nad Novobeogradskim vukovima (21:4).

- Partizan nikada nije ekipa za potcenjivanje, bez obzira na sastav, ti igrači znaju da igraju vaterpolo i bore sve svim srcem. Popunili su praznine mlađim igračima, daju se maksimalno i evidentni su njihova želja i snaga. To se najbolje videlo u utakmici protiv Vukova, kada su postigli 21 pogodak. Sa druge strane, trenirali smo jako za ovaj meč i mislim da će naša mirnoća i fizička sprema presuditi - zaključio je Šulc.


Novi Beograd 9 : 7 BVK Crvena zvezda
NBG Vukovi 12 : 15 Šabac Eliksir
Partizan 11 : 13 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 Novi Beograd 10 10 0 0 0 30
2 BVK Crvena zvezda 10 6 0 0 3 18
3 SPD Radnički 10 6 0 0 3 18
4 Šabac Eliksir 10 4 0 0 5 12
5 Partizan 10 1 0 0 8 3
6 NBG Vukovi 10 1 0 0 9 3