XS
SM
MD
LG

Radnički na "Banjici" za "majstoricu"

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog pokušaće da se izbore za "majstoricu" serije za treće mesto Super lige Srbije, sa Partizanom, u revanšu koji je na programu u utorak, od 20 časova, na "Banjici".

Partizan je savladao oslabljene Kragujevčane u prvom duelu, rezultatom 10:8 i tako poveo u seriji koja se igra na dve dobijene utakmice. Vodio je Radnički sve do finiša, u dva navrata imao i „plus dva“ (7:5, 8:6), ali je u poslednja četiri i po minuta primio čak četiri gola i dozvolio protivniku da stekne lepu prednost.

- U prvoj utakmici nismo igrali toliko loše. Imali smo igru, ali nismo znali to da materijalizujemo. Posustali smo u finišu, ne mogu da kažem da je to bilo opuštanje, više neki pad koncentracije i možda neiskustvo nekih mlađih igrača, s obzirom na to da nismo u punom sastavu već neko vreme. Jednostavno, oni su iskoristili taj momenat i stekli lepu prednost u ovoj seriji - rekao je golman Radničkog, Stefan Todorovski, koji je u poslednje vreme prvi izbor trenera Stevanovića na golu.

Radnički je u međuvremenu prekinuo seriju loših rezultata, pobedom na gostovanju Hanoveru, u pretposlednjem kolu Lige šampiona (12:7), pa se izabranici Uroša Stevanovića nadaju da bi na krilima te partije mogli da zaigraju i u revanšu.

- U Hanoveru smo odigrali dobru utakmicu koja bi trebalo da nam bude zamajac za Partizan. Biće nam jako teško na „Banjici“, svakako teže nego u Kragujevcu, ali moramo da zbijemo redove i pokušamo da napravimo „brejk“. Pre svega mislim da je potrebno da odigramo bolju odbranu, kako individualno, tako i ekipno i mislim da bismo tako mogli do pobede. Jako je važno da dođemo do trećeg mesta, jer nam od toga zavisi u kom ćemo evropskom takmičenju igrati naredne godine - zaključio je Todorovski.