XS
SM
MD
LG

Počinje osmi Nenin memorijal

Arhivski snimak - foto: SPD Radnički

Osmi Međunarodni memorijalni turnir "Nenad Nena Manojlović", održaće se u periodu od 26. do 29. jula, u Kragujevcu, u organizaciji Vaterpolo kluba Radnički. Ovaj prestižni turnir okuplja talentovane dečake rođene 2009. godine iz Srbije i inostranstva i već je postao nezaobilazan događaj na vaterpolo kalendaru.

Vaterpolo klub Radnički imaće čast da na svom bazenu ugosti odgovarajuću reprezentaciju Srbije, najtrofejniji evropski klub Pro Reko i perspektivni tim XBS Samorin iz Slovačke, sa kojim su Kragujevčani ostvarili saradnju.

Turnir je posvećen uspomeni na Nenada Nenu Manojlovića, legendarnog srpskog trenera, vaterpolistu i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, koji je preminuo 2014. godine, u 60. godini života.

Prvi deo turnira sprovodi se kroz grupnu fazu, u kojoj će se svi timovi po jednom međusobno sastati, dok će se poslednjeg dana igrati mečevi za medalje, pa će se tako za zlato boriti prvi i drugi tim na tabeli, a za bronzu treći i četvrti.

Uz sportska nadmetanja, organizatori su pripremili i bogat prateći program za sve učesnike, pa je tako petak slobodan dan i planiran je za izlet u Vrnjačkoj Banji.

RASPORED TURNIRA:

Sreda, 26.07. 
I kolo:
Srbija - XBS Samorin 18h
Ceremonija otvaranja 19.30H
Radnički - Pro Reko 19.45h

Četvrtak, 27.07.
II kolo
XBS Samorin- Pro Reko 10.15h
Radnički – Srbija 11.45h

III kolo
Pro Reko – Srbija 18.45h
Radnički - XBS Samorin 20.15h

Subota, 29.07.
Utakmica za 3. mesto 18h
Finale 19.30h
Ceremonija zatvaranja 20.45h