XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Miro pohvalio OKS

BEOGRAD, 1. mart (Info centar).- Pere Miro, direktor fonda „Olimpijska solidarnost“ Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), ujedno i direktor odelenja za odnose sa nacionalnim olimpijskim komitetima, pohvalio je Olimpijskom komitet Srbrije na izuzetno uspešno realizvanim projektima u minule četiri godine i odličnoj saradnji.

- U protekle četiri godine, Olimpijski komitet Srbije je bio veoma aktivan i realizovao je veliki broj kvalitetnih projekata i ponudio mnogo dobrih ideja – rekao je Pere Miro u toku posete delegacije OKS Međunarodnom olimpijskom komitet.- Ovo je i dokaz da OKS izuzetno vodi računa o školovanju stručnih kadrova. Činjenica da su i sportski i izvršni direktor OKS i generalni sekretar Đorđe Višacki završili master studije menadžmenta olimpijskih sportskih organizacija u organizaciji MOK, puno govori. OKS deli viziju Međunarodnog olimpijskog komiteta i verujem da će naša saradnja i u budućnosti biti na ovako visokom nivou.

Delegacija OKS, koju je predvodio generalni sekretar Đorđe Višacki boravila je u Lozani gde je rukovodstvu „Olimpijske solidarnosti“ predstavila izveštaj o aktivnostima u minulom olimpijskom ciklusu, kao i projete za period do Rija 2016.

Četvorogodišnji izveštaj OKS obuhvatio je sve programe i projekte Olimpijskog komiteta Srbije koji je finansirala „Olimpijske solidarnost“: više seminara za školovanje i usavršavanje trenera, stipendije sportista, aktivnosti na promociji olimpijskih vrednosti i druge.

„Olimpijska solidarnost“ je fond Međunarodnog olimpijskog komiteta za razvoj i podršku nacionalnim olimpijskim komitetima.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise