XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Lučana u trenažnom procesu

Prethodne, 2012. godine, prošlo je 35 godina od kako je oformljen prvi muški odbojkaški kolektiv u Lučanima. Nosio je ime „Mladost“ i beležio izvanredne rezultate, pretežno u mlađim kategorijama ali i u seniorskoj konkurenciji. Brojni igrači nosili su, i danas nose, dres nacionalnog tima i na taj način najbolje predstavljaju mesto i lokalnu odbojkašku školu. Tradicija odbojkaške igre, zadržala se do danas. Najbolji pokazatelj kvalitetnog rada jesu rezultati OK „Lučani“, člana druge lige „Zapad“. Pod ovim imenom klub postoji desetak godina a formalno je naslednik nekadašnjeg OK „Mladost“.

Nakon prvog dela prvenstva Lučanci zauzimaju drugu poziciju iza Ivanjičana i najprijatnije su iznenađenje takmičenja, tim pre jer su se ove sezone vratili u drugoligaško društvo. No, letnja pauza je odlično iskorišćena, pa je tim znatno promenjen uoči starta druge lige, protekle jeseni. U klub su vraćeni mnogi igrači ponikli u Lučanima, kako bi tim bio što kompletniji i konkurentniji. Došlo se do brojke, od dvadesetak igrača koji mogu da odgovore obavezama u pomenutom stepenu takmičenja. Na taj način, pristigli su Đurić(ponikao u Lučanima, igrao u BiH, Austriji, Rumuniji, Ivanjici, mlađim kategorijama Vojvodine), Milosavljević(ponikao u klubu, došao iz Ivanjice), braća Koturović(ponikli u klubu, došli iz Ivanjice), Alempijević Đorđe(nastupao za Crnokosu), Tomašević Aleksandar(povratnik u Lučane, posle kraće pauze), Marković Veljko(ponikao u klubu, došao iz Crnokose), Bukvić Slobodan(nastupao za mlađe kategorije kragujevačkog Radničkog, igrao u Nišu, takođe ponikao u Lučanima) i Pantelić(povratnik posle kraće pauze). Uz igrače koji su već bili u klubu(Ilić, Ružić, Alempijević V. , Nedeljković, Obradović, Matijašević, Rendulić, Nešovanović M. , Nešovanović Lj. , Radojčić) napravljena je ekipa, koja je prema mišljenju ljudi u klubu, trebala da konkuriše za vrh tabele. Njihove procene su prevaziđene, pa je trenutna pozicija premašila očekivanja. Takođe, ekipa je izuzetno mlada, što rezultatima daje posebnu težinu. Vođenje tima povereno je nekadašnjem igraču kluba i internacionalcu a sada treneru, Branku Madžareviću.

Od 9 ligaških susreta tokom prvog dela, zabeleženo je 6 trijumfa i 3 poraza. Startni meč, doneo je poraz od lidera iz Ivanjice, zatim je usledila maksimalna pobeda u Priboju, pa neuspeh u triler meču sa drugom ekipom kraljevačke Ribnice. Nakon tog susreta, usledile su bolje partije. Ostvareno je 5 pobeda(FAP Livnica, Metalac Takovo, Užice, Brezovica i Antena) uz jedan poraz od Partizana iz Lipljana. Po okončanju polusezone radilo se do novogodišnjih praznika, kada je usledila desetodnevna pauza. Pripreme za drugi deo, počele su polovinom januara i postepeno se intenziviraju. Kompletan tim je na raspolaganju a pripremne utakmice daće odgovore, šta je potrebno ispraviti pre starta takmičenja. Cilj je poznat – zadržati se u drugoligaškom vrhu uz afirmaciju što većeg broja igrača.


Metalac Takovo 0 : 3 Partizan
Užice 3 : 1 Brezovica
Lučani 2 : 3 Antena
FAP Livnica 0 : 3 Bukovica Putevi
Ribnica 2 3 : 1 Priboj
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bukovica Putevi 18 18 0 54
2 Partizan 18 12 6 38
3 Metalac Takovo 18 13 5 38
4 Ribnica 2 18 11 7 28
5 Užice 18 9 9 28
6 Lučani 18 8 10 27
7 Antena 18 7 11 20
8 Priboj 18 5 13 16
9 FAP Livnica 18 4 14 13
10 Brezovica 18 3 15 8