XS
SM
MD
LG

Kragujevčani na Banovom brdu stavljaju tačku na jednu od najuspešnjih superligaških sezona

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Gostovanjem beogradskom Čukaričkom u utakmici poslednje 37. runde Mozzart Bet Superlige Srbije, koja je zakazana za nedelju, 28. maj, od 17 časova na stadionu FK Čukarički, fudbaleri Radničkog 1923 spuštaju zavesu na jednu od najuspešnijih sezona u svojoj sto godina dugoj klupskoj istoriji, koju završavaju među osam najbolje rangiranih timova na superligaškoj tabeli.

Osmo mesto na kraju ovogodišnje superligaške trke predstavlja najbolji plasman “crvenih” u domaćem šampionatu još od sezone 2011/12, koju su okončali na šestoj poziciji. Ovo je ujedno i veliki iskorak u odnosu na prethodnu sezonu koju je obeležila grčevita borba za opstanak i nagoveštaj lepe budućnosti šumadijskog superligaša, koji bi ukoliko nastavi ovakvim tempom uskoro mogao da se uključi u borbu za izlazak na međunarodnu scenu, što je davnašnji san svakog simpatizera Radničkog 1923.

Pre nego što se spusti zavesa na ovu više nego interesantnu superligašku sezonu, Kragujevčanima predstoji još jedno ozbiljno iskušenje, i to na gostovanju finalisti Kupa Srbije, beogradskom Čukaričkom. Svesni su “crveni” da ih očekuje duel sa jednom od najboljih ekipa u prvenstvu, koja je i dalje igri za to famozno drugo mesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ih to ne plaši, već naprotiv samo dodatno motiviše da se na oproštaju od ove više nego uspešne sezone prikažu u svom najboljem izdanju.

- Pred nama je još jedan veliki izazov na samom kraju prvenstva. Izuzetno poštujemo ekipu Čukaričkog i sve ono što je postigla u ovoj sezoni. Pored toga što su igrali finale Kupa Srbije i dalje su u konkurenciji za to drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sa druge strane, za nas ova utakmica predstavlja još jednu priliku za dokazivanjem protiv jednog respektabilnog rivala i iskreno se nadam da ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način – izneo je svoja očekivanja strateg Kragujevčana Dejan Joksimović.

Dobar utisak koji su ostavili u prethodne dve utakmice sa Brđanima ove sezone podgrejava optimizam u taboru “crvenih” pred nedeljno gostovanje na Banovom brdu.

- Mi smo u prethodne dve utakmice pokazali da posedujemo kvalitet da se dostojno suprotstavimo ekipi Čukaričkog. Sigurno da se naš pristup neće menjati ni u ovoj utakmici u koju ulazimo bez bilo kakvih kalkulacija i vođeni željom za pobedom – naglasio je Joksimović.

Ono što Šumadincima nikako ne ide u prilog uoči poslednje utakmice u sezoni to su brojni kadrovski problemi, zbog kojih će kragujevački superligaš na megdan finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije izaći u značajno oslabljenom sastavu. Milutin Vidosavljević, Filip Ivanović i Stefan Čolović pridružili su se Žofriju Činedi na listi povređenih igrača, a u timu zbog kartona neće biti ni standardnog levog Ljubiše Pecelja. Bez obzira na sve ove nepovoljne okolnosti, Kragujevčani ne gube nadu u povoljan ishod utakmice na Banovom brdu.

- I pored brojnih kadrovskih problema koje imamo pred ovu utakmicu, mi ćemo svakako nastojati da se nadigravamo sa ekipom Čukaričkog u nameri da dođemo do pozitivnog rezultata. Verujem i da će ovi momci koji budu dobili priliku u nedelju pružiti svoj maksimum i da će uspešno izneti teret utakmice na svojim plećima – uveren je šef struke Šumadinaca.

Najbolji strelac “crvenih” u plej-ofu Luka Milunović takođe veruje da će njegova ekipa uspeti da ostane neporažena na Banovom brdu.

- Čukarički je jedna dobra i veoma kvalitetna ekipa koja zaslužuje maksimalan respekt sa naše strane. Mi smo igrama i rezultatima u ovoj sezoni pokazali da smo u stanju da se nadigravamo sa svakim protivnikom u ligi, što nam daje za pravo da nadamo pozitivnom rezultatu na oproštaju od ove za nas prilično uspešno sezone – apostrofira strelac tri od ukupno sedam pogodaka koliko su Kragujevčani postigli u završnoj fazi šampionata.

Direktan prenos utakmice najavljen je na Arena Sport 2 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42