XS
SM
MD
LG
27.05.2023 Bojana Kusovac

TSC piše istoriju u derbiju sa Vojvodinom

Fudbaleri TSC-a u nedelju 28. maja, od 17h na stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Vojvodine u poslednjoj utakmici sezone, motivisani da je krunišu pobedom.

Šef stručnog štaba TSC-a, Žarko Lazetić je rekao da je TSC ostvario istorijski uspeh na kome treba čestitati igračima, upravi, stručnom štabu, navijačima i svima iz kluba.

„Nakon ovakvog uspeha, svi su srećni, ali predstojeća utakmicom može mnogo toga da pomuti. Predsednik organizuje slavlje, tu su konfete i vatromet, hrana i piće i sve je spremno za proslavu, ali strahujem da to u ovom poslednjem koraku ne pokvarimo. Iako nam svi već čestitaju i vide nas u kvalifikaciji za Ligu šampiona, ovo je utakmica kao i svaka druga u kojoj nam pobeda nije zagarantovana. Ipak i bez obzira na sve, naš poduhvat jeste veliki i ništa ga ne može umanjiti“, kazao je Lazetić.

Lazetić je rekao da mu se čini kako su svi u poslednjih mesec dana očekivali da TSC napravi neki kiks i da je svestan da je pred njegovom ekipom neizvesnih 90 minuta u kojima je  čak moguće da odigraju najlošiji meč sezone. Ipak, on veruje da njegovi igrači, koji su pokazali izuzetan karakter tokom cele sezone, neće upasti u zamku i da će zadržati kontinuitet dobrih igara i pobeda,  da će odigrati kako treba i da će u ovoj poslednjoj utakmici  opravdati mesto na tabeli.

„Činjenica je da smo ove sezoni bolji od Vojvodine, bolje smo plasirani i imamo više bodova, ali u slučaju neuspeha publika i navijači će reći da ja nisam dobro spremio utakmicu ili da su igrači podlegli pritisku i svi će nas ocenjivati po ovom duelu i to je normalno. Što se mene tiče, igrači su dokazali kvalitet i obezbedili grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da im ne treba dodatni motiv da pokažu da su kvalitetniji od protivnika“, rekao je Lazetić.

On je dodao i da se TSC sprema za dobar meč i da to što im je dovoljan bod ne znači da neće pokušati da odigraju što bolje, nametnu se i da kao tokom cele sezone idu na pobedu.

„Nećemo ništa epohalno menjati i teško da bi nam to dalo rezultate na duže staze. Tokom cele sezone se videlo da su igrači motivisani i spremni, a na meni je sada da ih usmerim na fudbalske stvari, da ne razmišljaju o slavlju. Svestan sam da na utakmici u nedelju možemo mnogo da izgubimo, a malo toga da dobijemo, moramo da se fokusiramo na igru dobrim intenzitetom, da budemo sigurni, da napadamo i da radimo sve što smo radili cele sezone, zahvaljujući čemu smo i došli u poziciju u kojoj smo sada.  Koliko  je ovaj uspeh kluba značajan videće se tek u godinama pred nama“, zaključio je Lazetić

Napadač Petar Ratkov se složio da je pred ekipom izuzetno važna utakmica.

„Očekuje nas derbi meč na domaćem terenu i pozivamo što više navijača da dođu da nas podrže. Ne želimo da se ponovi ono od prošle godine kada smo kao domaćini izgubili rezultatom 0:2 i daćemo sve od sebe da budemo fokusirani, ostvarimo što bolji rezultat i pobedimo“, rekao je Ratkov.

Utakmica TSC-Vojvodina igraće se u nedelju 28. maja od 17h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđan na kanalu Arena Premium 1. FK TSC je 2. na tabeli Superlige Srbije sa 74 osvojena boda, dok je Vojvodina na 5. mestu sa 62 boda.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42