XS
SM
MD
LG

Senzacija u Sremskoj Mitrovici, ispao Partizan iz kupa

Foto: facebook.com/Fudbalski-klub-Radnički-Sremska-Mitrovica

Prvoligaš Radnički je načinio neverovatan podvig i eliminisao Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Prva zvanična utakmica Mitrovčana sa crno-belima se posrećila i ostaće upisana zlatnim slovima u analima kluba, koji ove godine slavi 100 godina postojanja. Bolji poklon nisu mogli dobiti… Zato kup ima draži I lepote što takozvani “mali” imaju priliku da ukrste koplja sa “velikima” i prirede veliko iznenađenje kao što je to uradio Radnički. Stadion na Hesni bio je prepun (1.500 – 2.000 gledalaca), i po saznanjima domaćina bar 80 odsto je navijalo za Partizan. Ni to im nije pomoglo, jer su momci trenera Dejana Nikolića imali veliki motiv, želju, “ostavili” srce na terenu i zasluženo slavili.

- Ovo je vanserijski uspeh malog kluba koji je tek tri godine prvoligaš – kaže uzbuđen i srećan Dragan Despotović, sportski direktor, i nastavlja. Odlučilo je naš motiv, veća želja I, stičem utisak, više smo želeli pobedu. Nismo mogli ni pomisliti da možemo eliminisati velikog protivnika, a san se ostvario. Zahvalio bi se igračima, stručnom štabu, navijačima, gradu. Ovo je ozbiljan i najveći uspeh u stogodišnjici postojanja. Partizan je nastupio bez 5-6 reprezentativaca ali to ne umanjuje naš podvig. Zahvalio bih se navijačima Partizana na fer i sportskom navijanju, koji su na kraju sportski pozdravili naše navijače.

Trener Dejan Nikolić uspeo je da se izvuče iz velike gužve i da izjavu za naš portal.

- U najavi utakmice sam rekao da ćemo težiti da što duže imamo aktivan rezultat, jer ne bi valjalo da je protivnik stekao prednost od više golova. Dobro smo ušli u meč, disciplinovano, agresivno, trkački parirali rivalu i u prvih 20 minuta mogli da kaznimo Partizan, nismo uradili, primili gol, ali smo nastavili da igramo tvrdo, ne gubeći ni jednog trenutka samopouzdanje. Ohrabrio sam igrače u poluvremenu da nastave u istom ritmu, da se može desiti da u nekom momentu damo gol. Oni su u finišu imali 2-3 prilike da reše utakmicu, mi smo dali u nezgodno vreme za njih, jer više nije bilo vremena da vrate prednost. Penali su lutrija, moglo je da ode na jednu i na drugu stranu. Sreća je bila naš saveznik – konstatuje poznati stručnjak, koji nam je preneo reči kolege Petrića. Kaže da je realno gledao na dešavanja na terenu, mogli su da reše, osetio se umor. Možda je to bio izgovor razočaranog kolege, kome je eliminacija teško pala.

Među junacima Radničkog izdvaja se strelac istorijskog gola štoper Jovan Marinković, koji je zadnjeg dana prelaznog roka stigao iz Napretka.