XS
SM
MD
LG
06.11.2012 Vinko Janković

Veterani Vojvodine uveličali proslavu OFK Metalca u Somboru

Fudbalski klub OFK Metalac iz Sombora slavi ove godine šezdesetpet godina postojanja i rada. Još davne 1947. godine osnovan je kao klub metalskih radnika tadašnje metalsko prerađivačke industrije "Bane Sekulić" , da bi šezdesetih godina bio klub radnika fabrike poljoprivrednih mašina "Poljoprivrednik" (današnje fabrike dostavnih vozila "Zastava") a kasnije kao klub radnika, studenata, učenika i omladine iz Sombora i šire okoline. U ovom klubu poniklo

je mnogo fudbalera koji su karijeru nastavljali u mnogo većim klubovima od samoga OFK Metalca, koji se takmiči u Međuopštinskoj fudbalskoj Ligi Sombor-Apatin-Kula-Odžaci. U dva navrata, ovaj mali sportski kolektiv, takmičio se i u Područnoj ligi Sombora. Ovogodišnju proslavu šezdesetpetogodišnjice rada i postojanja,uveličali su svojim prisustvom na prijateljskoj utakmici ,koja je organizovana tim povodom,. i veterani fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada koji su gostovali u Somboru na igralištu kraj pruge, gde se inače igraju mečevi somborskih metalaca. Po lepom i prijatnom vremenu , uvažene veterane Vojvodine i domaćeg Metalca pratilo je pedesetak gledalaca, a druženje aktera ovog zanimljivog susreta, nastavljeno je na trećem poluvremenu u jednom od poznatih ugostiteljskih objekata u gradu. Sama utakmica dala je priliku da malobrojni posetioci uživaju u majstorijama starih asova ova dva kluba. Iako je rezultat završen minimalnom razlikom za goste iz Novog Sada, domaći sastav je propustio priliku da u poslednjim trenucima meča izjednači na 4:4, a zasluge za to pripadaju golmanu novosađana, Draganu Vasiću, koji je danas dokazao da nije zaboravio braniti i u trećem dobu.

OFK METALAC : VOJVODINA 3:4 (1:2) Sombor,6. novembar 2012,. godine Igralište kraj pruge. Gledalac 50.Sudija Goran Leković, pomoćnici Lazo Tanasić i Ostoja Jakšić (svi iz Sombora) Strelci : A. Dragić i M. Dragić i Obradović za OFK Metalac a Šorgić, Poznanović, Stupanski i Mudrinski za Vojvodinu. Kartona nije bilo Igrač utakmice Dragan Vasić (Vojvodina).

OFK METALAC : Dunkler, Vukas, Mitić, Horvat, A. Dragić, Dragičević,Mikić,Obradović,Kovačević, Dubajić i Petrović. Igrali su još Komušanac, Đapić, M. Dragić i Vučković.

VOJVODINA : Vasić, Bojić, Bajić, Dunđerski, Stupanski, Šarčević,Šorgić, Drakulić, Čabrić, Poznanović i Mudrinski. Trener Dobrivoje Trivić.