XS
SM
MD
LG

Bojan Krulj: Moramo odigrati disciplinovano, ispoštovati naš uspešan model igre

Bojan Krulj, trener IMT-a (foto: lična arhiva/FK IMT)

Mladi “Traktoristi” spremaju se na još jedan podvig. Iz drugog plana su izbili u sam vrh prvoligaškog fudbala, mnogim favoritima pomrsili račune i sebi stvorili priliku da se domognu elite. Nisu respektovali snagu rivala, na strani su, između ostalih, pobedili Mladost GAT i Javor Matis, nove-stare superligaše. Najviše su osvojili bodova u plej-ofu (18) i u kontinuitetu nanizali pet pobeda. U Novi Sad su otputovali sa željom da čestitaju domaćinu na velikom uspehu i da u svečarskoj atmosferi domaćinu pokvare radost a sebi obezbede prolaz u baraž. Odigrali su zrelo, pametno i iskoristili opuštenost domaćina da osvoje tri boda. Uvek su bili za korak ispred rivala, vodili i kontrolisali situaciju na terenu, utisak je trenera Bojana Krulja, koji kaže da neće odstupiti od napadačke opcije, igrajući na gol više, to se pokazalo produktivnim u Novom Sadu.

- Igrali smo sa prvakom rasterećenim imperativom pobede, a mi silno motivisani da napravimo dobar rezultat, da pobedom ili osvojenim bodom stignemo do baraža. Utakmicu je odlučila naša veće želja za pobedom, energetski smo bili dobri i svi igrači dali su svoj maksimum. Mislim da smo igrama u drugom delu sezone zaslužili visoke pozicije i mogućnost da se domognemo elite. Pored takmičarskog činioca, ne odstupamo od uloge razvojnog kluba i promovisanja neafirmisanih igrača koji bi trebalo da budu budućnost našeg fudbala. Polako sazrevamo, ne menjamo naš mentalitet, igramo odgovorno, i nećemo se menjati – tvrdi mladi stručnjak.

Pred mladim “Traktoristima” je sigurno najveće iskušenje ove sezone i duel baraža sa iskusnim sastavom Novog Pazara. Sagovornik podseća da su Pazarci dugo članovi Superlige, spoj su iskusnih i nešto mlađih igrača.

- Novi Pazar je kao mi drugi deo sezone bio na dobrom nivou, naročito u plej-autu. Očekuje nas težak i zahtevan dvomeč, protiv ozbiljne ekipe, predvođene iskusnim trenerom. Moramo odigrati disciplinovano, ispoštovati stvari u modelu kojim težimo, kako bi računali na dobar rezultat. Radujemo se ambijentu i specifičnoj atmosferi na revanšu u Novom Pazaru. Biće to nagrada i veliko iskustvo za moje igrače i jedinstvena prilika da odmere snage sa ekipom iz Super lige u jednoj takmičarskoj utakmici - izrazio je zadovoljstvo Bojan Krulj.

Prva utakmica baraža za popunu Super lige između IMT-a I Novog Pazara odigraće se u sredu, sa početkom u 19:00 časova na stadionu Čukaričkog.