XS
SM
MD
LG

Zvezda silna protiv Sisku za 1:0 u seriji

Detalj sa meča - foto: youtube.com/CHTV

Hokejaši Crvene zvezde ostvarili su večeras važnu pobedu protiv ekipe Siska, u Sisku, i tako došli do prednosti od 1:0 u 1/4 finalnom duelu IHL-a. Ukoliko slave i u Beogradu (utorak), crveno-beli će biti na korak od plasmana u polufinale Regionalnog takmičenja (igra se na 3 pobede).

Crveno-beli su taktički odigrali odlično prvi deo ove utakmice. Jednostavno nisu dozvolili domaćinima da se preuzimaju inicijativu, a to je dalo rezultata. U 13. minuti Zvezda je iskoristila svoju prvu situaciju sa igračem više i golom Lazara Leštarića povela na večerašnjem meču (0:1). Nastavili su naši oklopnici sa pametnom igrom, a veliku priliku da povisi rezultat imao je Robert Sabadoš, ali pločica nije završila u mreži. Ipak, u poslednjoj minuti prve trećine Zvezda dolazi do svog drugog gola (0:2). Strelac je bio Robert Sabadoš.

Ali vrlo rano, na početku drugog perioda, Sisak preko Tomislava Ličine smanjuje na 1:2. Nastavili su domaćini sa pritiscima, a naši hokejaši su bukvalni disali na škrge u tim trenucima. U jeku napada Siska, crveno-beli su nekako uspeli da uđu u trećinu domaćina (27. min), a Relja Jovanović je uputio šut iskosa za koji ni on nije verovao da će da završi u mreži domaćina. Ipak, pak se nekako odbio od golmana Siska i na semaforu je stajalo 1:3. Zvezda je uspostavila ravnotežu na ledu, a to se isplatilo u poslednjem minutu ove deonice kada je Lazar Leštarić smestio pak u mrežu domaćina za 1:4.

Poslednju trećinu crveno-beli su odradili rutinski sa dva gola u mreži domaćina. Prvi je postigao Andrija Španjević (1:5), a drugi Igor Mitrovićza konačnih 1:6.

KHL Sisak - SKHL Crvena zvezda 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Sisak: Anderson, Orešković, Baždar, Bezuk, Čanić (1 as), Dejanović, Dobrić, Domitrović, Hikman, Jarčov, Komljenović, Kralj, Krikšić, Ličina 1, Lončar, Lulić, Platužić, Puzić, Selitaj, Stančić, Vukmanović, Vilk (1 as). Trener: Siniša Pelikan.

Crvena zvezda: Ranković, Bodiš, Anić (1 as), Dragović (3 as), Gvozdenović, Ivanović (1 as), Janković, Jovanović 1, Kravljanac, Leštarić 2, Mitrović 1, Mladenović, Podunavac (1 as), Sabadoš 1, Španjević 1, Stojanović, Vdović (1 as). Trener: Nikola Bera.

Izvor: czbg.net