XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Visoka sportska i zdravstvena škola nagradila svoje studente Ivanu Maksimović i Draženka Mitrovića

BEOGRAD, 20. septembar (Info centar).- Magistar Snežana Lazarević v. d. direktora Visoke sportske i zdravstvene škole i predsednik Saveta škole profesor Ljubiša Lazarević priredili su prijem u ovoj uglednoj viskoškolskoj ustanovi za osvajače srebrnih medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Londonu Ivanu Maksimović (streljaštvo, MK puška, trostav) i Draženka Mitrovića (atletika - disk).

Tom prilikom, mr. Snežana Lazarević je uručila prigone poklone srebrnim srpskim olimpijcima, kao i posebne nagrade - školarinu do kraja studiranja!

- Ponosni smo i srećni što su naši studenti dvoje sportista koji su nas na najbolji način predstavili sportskom svetu – rekla je mr Snežana Lazarević.- I kao studenti, oni su ambicozni, radni, uporni i željni znanja i dobrih ocena na ispitima. Veoma je važno i da su svesni da obrazvanje i vrhunski sport moraju da idu zajedno, da je znanje u današnje vreme neophodno svakom a posebno onome ko želi da postigne rezultate na bilo kom životnom polju. Ivana je student druge godine na smeru sportski trener u streljaštvu, a Draženko treće na smeru sportski trener u atletici, ali je njegova nagrada obuhvata i školarina za usavršavanje posle diplomiranja za sportskog stručnjaka za rad sa decom predškolskog uzrasta. Imamo dosta vrhunskih sprtsta koji se školuju kod nas, tu je fudbaler Marko Pantelić, strelac Jelen Arunović koja je trener sestri Zorani, a među predavačima je veliki broj istaknutih bivših sportista i olimpijaca.

Brojne ugledne zvanice među kojima su bili predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović, v.d. selektora streljačke reprezentacije Goran Maksimović, selektor paraolimpijskog tima Vlastimir Golubović, Nikola Marić predsednik Stručne komisije SS Srbije, Mira Maksimović trener Ivane Maksimović i mnogi drugi, pozdravili su i profesor Ljubiša Lazerević i profesor Miladin Srećko Radisavljević koji je između ostalog rekao:

- Ova škola se trudi da školuje i stručnjake koji će raditi sa invalidnim licima. Jedan od njih je i Draženko Mitrović i siguran sam da će i kao stručnjak imati mnogo uspeha. Mnogi naši predavači i saradnici su nekdaši vrhnski asovi koji, uz znanje, imaju i ogromno iskustvo i mogu studentima da na najbolji način pokažu najveće tajne svoga sporta.

Goran Maksimović, koji je i predavač na ovoj školi, zahvalio se na priznanju Ivani Maksimović i naglasio:

- Ovo je priznanje i celokupnom streljaštavu. Streljačka organzacije Srbije, od saveza do klubova, imaju odličnu saradnju sa Visokom sportskom i zdravstvenom školom, jer zajedno organizjujemo nastavu za operativne trenere bez kojih nema napretka u našem sportu.