XS
SM
MD
LG

Vrnjačka Banja Open: Stari asovi ulepšali oproštaj svog saborca

Finalisti turnira - foto: Stole Petković

Stonoteniski klub Goč iz Vrnjačke Banje ima dugu tradiciju. Nekoliko decenija nadmeću se u ligama koje organizuje Stonoteniski savez Srbije ali uporedo pomno prate rad onih čije vreme tek dolazi. Mlade poštuje ali ne zaboravlja ni one koji su dali veliki doprinos da klub dobije pravi imidž.

Tako je bilo i prošlog vikenda. U velelepnoj sportskoh hali Vlade Divac upriličen je i oproštaj od aktivnog igranja poznatog asa sa ovih prostora i kluba Goč Nenada Neše Rakića. Predsednik STK Goš Zoran Martinović je, kao i uvek do sada, bio glavni organizator ovog, slobodno se može reći, spektakla sporta za zelenim stolom.

- Želeli smo na ovaj način da odamo priznanje našem dugogodišnjem igraču koji je i te kako zaslužan za uspehe koje je klub postigao u predhodnim godinama. Zaslužio je, a mi smo na turnir pozvali sadašnje aktivne igrače i one koji su takodje godinama harali u ovom sportu - kaže Martinović.

Seniori Goča - foto: Stole Petković

Naravno bio je zadovoljan i slavljenik.

- Zaista sam ganut paznjom ljudi iz mog kluba. Kao igrač odlazim ali ću i dalje biti uz one koji brinu o klubu. Zahvalan sam i svima onima koji došli na ovaj turnir, ovo druženje, i time svima nama učinili veliko zadovoljstvo - rekao je Rakić.

A za zelenim stolom takmičenje u četiri starostne kategorije uz učešće tridesetak stonotenisera. U konkurenciji seniora pehar je pripao Branislavu Smiljkoviću iz Kruševca. U kategoriji od 60-70 godina pobedio je Beogradjanin Željko Basarić dok je njegov sugradjanin Mirko Jelača bio neprikosnoven o konkurenciji igrača od 70 do 80 godina. U konkurenciji igrača starijih od 80 godina prvi je bio Đuro Čučković iz Novog Sada.

Veterani - foto: Stole Petković

 

Takmičari preko 80 godina - foto: Stole Petković