XS
SM
MD
LG

Aga uspešan sudija, delegat i obućar

Radiša Luković - foto: S.Petković

Radiša Luković, popularni Aga, ovih dana imao je razloga za slavlje. Prošlo je tačno pedeset godina od kada je sklopio pakt sa najvažnijom sporednom stvari na svetu, fudbalom. Prvi kontakt imao je u svom Pečenogu. Počeo je kao igrač, potom je položio ispit za fudbalskog sudiju a u poslednje tri decenije vršio je uspešno dužnost delegata na prvenstvenim i kup utakmicama koji su igrane pod patronatom Fudbalskog saveza opštine Kraljevo.

- Moram da kažem da zadovoljan onim što sam proživeo na sva tri fronta. Družilo sam se pomno sa ostalim kolegama, stalno bio u dosluhu sa rukovodstvima Saveza. Jednom rečju stekao sam veliki broj pravih prijatelja - kaže Luković.

Sve vreme karijere redovno se bavio i obućarskim zanatom. Pored redovnih  poslova, popravki cipela, sandala, najčešće mušterije bili su fudbalski klubovi. Obućarska radnja bila je, i sada je, prepuna kopački i fudbalskih lopti.

- Nisam mogao nikoga da odbijem, radio sam nekad i danonoćno da bi igrači već sutradan mogli na teren sa ispravnom obućom - dodaje Radiša.

Voleo je fudbal bio delilac pravde i delegat ali je nažalost moralo doći do rastanka sa napunjenih sedamdeset godina života. Na sreću zanatom će biti i dalje na usluzi klubovima sa ovog područja. I ne samo to. Imaće dosta vremena da posveti pažnju za svoja dva unuka koji već uveliko pikaju bubamaru u FK Magnohrom.

S.PETKOVIĆ