XS
SM
MD
LG

Sjajna uvertira u B grupi pred finale

Foto: Miloš Jovanović

Nije prošao niti jedan turnir u B grupi Prvenstva Srbije za seniore da nije bilo zanimljivo i neizvesno. Posebno je interesantno kada igraju ekipe iz Petrovca i Kruševca, i to bez izuzetka. Tako je bilo i ovog puta, u još jednom klasiku B grupe, ovog puta nije bilo pobednika, meč se završio rezultatom 24-24.

Meč u Leskovcu, nadomak Petrovca na Mlavi su bolje otvorili gosti, koji su u 7. minutu preko Slobodana Ivkovića poveli rezultatom 5-0. Potom je usledila prava drugoligaška borba na sredini terena. Domaćini su nakon odlične akcije i egzekucije Aleksandra Savića postigli esej za izjednačenje 5-5. Kruševljani su bili u nokdaunu što su Petrovčani iskoristili i u 21. minutu preko Dejana Jevremovića postižu esej, koje Jovan Kostić uspešno pretvara za preokret 12-5. Opsada Skadra je mala u odnosu na pritisak koji su Petrovčani vršili ka gostima.  U 26. minutu Nikola Vujčić postiže esej koji Kostić pretvara za 19-5, što je ujedno i konačan rezultat na poluvremenu.

Početak drugog dela je apsolutno pripao Torpedu, koji je u 35. minutu postigao esej preko Marka Živkovića za vođstvo 24-7. U tim trenicuima je delovalo da su domaći prelomili utakmicu i da će polako privesti kraju meč u njihovu korist. Međutim, sa time se Kruševljani nisu slagali, i veoma brzo su okrenuli situaciju u svoju korist. U 40. minutu Nemanja Lazić postiže esej za 24-10. A onda je usledio furiozan finiš. U 54. minutu prvo esej postiže hitronogi Jovan Krsmanović koji uspešno pretvara Nemanja Zdravković za 24-17. Onda je usledila triler završnica sa horor završetkom po domaćina, gde u poslednjim trenucima Aleksa Jovanović postiže esej, dok je Zdravković siguran za 24-24. Nije bilo više vremena, i sudija Nemanja Babić je odsvirao kraj meča.

RK Torpedo Mlava: Miloš Stokić, Ivan Miljković, Dejan Jevremović 5, Miloš Vujčić 5, Jovan Kostić 4, Stefan Janković, Marko Živković 5, Nikola Knežević, Aleksa Atanasković, Aleksandar Savić 5, Milan Životić, Miloš Stanisavljević, Predrag Stanojlović, Željko Đorđević, Mario Miljković.

RK Kruševac: Bogdan Mihajlović, Stefan Ivković, Nemanja Zdravković 4, Slobodan Ivković 5, Stefan Aksentijević, Nemanja Lazić 5, Jovan Krsmanović 5, Veljko Mišić, Lazar Anđelković, Aleksa Jovanović 5, Marko Miletić, Petar Todorović.

Obe ekipe su se plasirale u Finale B lige kao dve prvoplasirane ekipe na tabeli Finale je na programu u Petrovcu na Mlavi, na terenu FK Sloge, sa početkom u 13:00h. Pozivamo sve ljubitelje ragbi sporta da svojim prisustvom uveličaju veliko finale B grupe.

Izvor: rugbyserbia.com