XS
SM
MD
LG
01.09.2021 V. Jankov

Futsaleri Bečej 2003 počeli pripreme za novu prvoligašku sezonu

Sa prozivke futsalera Bečeja 2003 - foto: V. Jankov      

Posle 134 dana, koliko je prošlo od poslednjeg drugoligaškog okršaja, futsaleri Bečeja 2003 su ponovo na okupu u svojoj bazi, „hramu sportova“ kraj Tise. Poslednjeg avgustovskog dana obavljena je prozivka i počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će biti deo elite.

- Želim vam zdravlja, da vas mimoiđu povrede, vredan rad tokom priprema i sportsku sreću tokom sezone, jer je ona itekako važan faktor u svakom takmičenju, ovim rečima pozdravio je igrače i stručni štab predsednik kluba Miloš Radanović.

Tokom pauze jedini bečejski elitni ligaš nije doživeo velike promene. Raniji kapiten Mita Kobiljski je odlučio da završi igračku karijeru i započne trenersku, pa je kooptiran u stručni štab kao pomoćnik šefu Igoru Šoši. Kada je stručni rad u pitanju, novina je i to što je za trenera golmana angažovan Ivan Medić, koji radi i sa čuvarima mreže zrenjaninskog SAS-a i reprezentacije Srbije do 19 godina starosti. Golman Martin Marinković je sam odlučio da napusti klub, a Damir Mačiženski zbog obaveza nije u stanju da isprati rad i najverovatnije više neće nositi dres bečejskog kluba.

Kada su prinove u pitanju, onda je najveća, svakako, povratak Milana Živića, koji je znano ime u svetu futsala i već je nosio dres Bečejaca u vreme kada su ranije bili prvoligaši. Dosta se očekuje i od Stefana Stanojevića, koji je stigao iz Novog Sada, a računa se da može da pomogne i Boban Koprivica, koji stiže iz redova vrbaškog Letećeg Holanđanina. Povratnik je i iskusni golman Miloš Andrić, a od mlađih uključen je u rad Igor Tatić, koji je zimus bio predvodnik omladinskog pogona, a sada će pokušati da uskladi obaveze na velikom i malom terenu.

- Klupski budžet diktira angažman novajlija, ali mislim da imamo kvalitet da budemo stabilan prvoligaš. Naravno, pod uslovom da vredno radimo tokom pripremnog perioda i kasnije sezone. Nas je, upravo, rad izbacio na površinu i verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu. Predstoje nam novi izazovi, daleko veći od onih na koje smo navikli na drugoligaškim terenima, ali ako zadržimo borbenost koja nas je krasila i što pre usavršimo neke novine na tehničko-taktičkom planu, ne bi trebali da brinemo za opstanak u eliti, optimista je trener Igor Šošo.

Znaju u klubu da je ove sezone elita kvalitetnija i da im predstoji veliko iskušenje, ali se ne plaše. Naprotiv.

- Cenimo druge, ali i sebe. Verujemo da imamo kvalitet da se plasiramo u „zlatnoj sredini“, konkretno na petom ili šestom mestu, koje vodi u plej-of. Imamo par iskusnih igrača, nekoliko kvalitetnih klupskih i mladih željnih dokazivanja. Imamo poverenje u trenera Igora Šoša i njegove saradnike, te verujemo da će uz vredan rad tokom priprema uspeti da sklope željeni mozaik, veli sekretar kluba i član stručnog štaba Goran Strajnić, a onda dodaje. Odigraćemo dovoljan broj pripremih utakmica, kako bi se sve oko sastava tima izbistrilo. Prva provera je već u nedelju, 5. septembra, protiv SAS-a u Bečeju, nedelju dana kasnije skoknućemo do Novog Bečeja iigrati sa Tisom, a 18. septembra će nam rival biti Novi Sad. Za poslednji septembarski vikend, 25. i 26, u planu je održavanje turnira na kom bi, pored nas, učestvovali Vranje, Salinas iz Tuzle i, najverovatnije, jedan klub iz Hrvatske, da li Vinkovaca ili Osijeka. Za prvi oktobarski vikend ćemo imati „generalku“, još tražimo rivala, a 8. oktobra nas čeka premijera u Beogradu protiv šampiona FON-a,

Prozivci i prvom treningu prisustvovali su golman Sava Vadaski, te igrači Zoran Arđeljan, Boris Bodonji, Luka Božičić, Milan Živić, Marko Živkucin, Stefan Korać, Marko Novaković, Igor Tatić i Bojan Ćulum.


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 2003 2 : 4 Loznica Grad 2018
Novi Pazar 2 : 2 Konjarnik
Vranje 9 : 4 Kalča
Winter sport 6 : 5 Ivanjica
FON 5 : 3 Zemun Samo pravo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica Grad 2018 18 13 2 3 41
2 Vranje 18 12 2 4 38
3 FON 18 11 4 3 37
4 Konjarnik 18 10 4 4 34
5 Bečej 2003 18 10 2 6 32
6 Novi Pazar 18 8 3 7 27
7 Ivanjica 18 7 2 9 23
8 Winter sport 18 6 1 11 19
9 Zemun Samo pravo 18 1 1 16 4
10 Kalča 18 1 1 16 4