XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Potpisan protokol o saradnji OKS i RTS

Direktor RTS Aleksandar Tijanić i predsednik Olimpijskoj komiteta Srbije Vlade Divac potpisali su u galeriji RTS protokol o saradnji u narednom olimpijskom ciklusu do Rio de Žaneira 2016.

- Olimpijske igre su najveći sportski događaj i RTS će nastaviti, kao vodeća kuća u regionu sa ogromnim iskustvom u praćenju takvih događaja, da bude uz srpske sportiste i na zimskim OI u Sočiju 2014. ali i na letnjim OI u Riju 2016.– istakao je Tijanić koji je Divcu uručio filmove sa svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Atlanti 1996. kao i finalne utakmice u košarci i ceremonije dodele srebrne medalje našim košarkašima.

Vlade Divac je naglasio da će Srbija u Londonu imati 115 sportista u 15 sportova i da će tim izveštača RTS biti svojevrsna spona između srpskih olimpijaca i ogromnog auditorijuma koji će pratiti olimpijske igre u Srbiji.

- Nastavljamo lepu tradiciju i saradnju između RTS i olimpijskog komiteta. Očekujemo da bude razloga za radovanje u Londonu jer imamo dobro pripremljen i po sastavu veoma kvalitetan olimpijski tim – rekao je Divac koji je domaćinu uručio zastavu Olimpijskog komiteta Srbije.

Emitovan je i kratak film sa svečanog otvaranje OI u Helsinkiju 1952. i sa fudbalske utakmice između Jugoslavije i Danske. RTS će sa OI u Londonu svakog dana emitovati na Drugom programu 12 časova prenosa i specijalnih emisija.