XS
SM
MD
LG

ŽOK Ub: Finale kupa se piše u istoriju kluba

ŽOK Ub - foto: vimeo.com/printscree

Odbojkašice Uba priredile su veliko iznenađenje i u polufinalu Kupa eliminisale u Obrenovcu domaći TENT, rezultatom 3:0. Imale su "energetičarke" kapitalnu prednost  iz prvog susreta, ali su bledim i neubedljivim izdanjem sve to prosule. Do najvećeg uspeha ubske odbojke i plasmana u finale, gošće je umešno vodila trener Marijana Boričić, koje su ispunile sve dogovoreno i odigrale na visokom nivou. Uloga favorita za mladu ekipu TENT-a izgleda da je bio prevelik teret. Pred prepunim tribinama Hale sportova, kao da su sagorele od prevelikih očekivanja i nisu pružile ni deo od igara koje su ih ustalile na vodećoj poziciji Super lige Srbije.

Od starta meča Ubljanke su stavile do znanja rivalkama da će pucati iz svih oružja i jednostavno zbunjene Obrenovčanke nisu mogle da pronađu odgovor na raznovrsnu i efikasnu igru gošći.

- Očekivala sam znatno teži meč, za razliku od prve utakmice, gde smo imale velike probleme sa povređenim i bolesnim igračicama. Zahvaljujući dobrom prijemu mogle smo da napadamo  sa više pozicija i bile raznovrsnije od protivnika. Razigrali smo srednje blokere i krajnje igračice. TENT je podbacio u bloku, koje je bilo njihovo najače oružje i u tom segmentu igre smo bile bolje. Osim kapitena Lazić, nisu imali drugog raspoloženog napadača. Videlo se koliko je teško  da igra počiva na jednom napadaču - reči su trenera Marijane Boričić, koja naglašava da su njene igračice uspele da se adaptiraju na ambijent punog  i bučno gledališta. Boričić nije propustila priliku da podeli pregršt komplimenata na račun mladosti i potencijala vodeće ekipe u prvenstvu.  

Odbojka na Ubu postaje sve popularnija i sve više ugrožava neprikosnoveni fudbal. Iz godine u godinu klub se peo ka elitnom rangu takmičenja, gde igraju od prošle sezone. - Prošle godine cilj je bio da se izbori opstanak, a u tekućoj da zaigramo u plej ofu. Trenutna pozicija i četvrto mesto na tabeli nas uverava da smo blizu zacrtanih planova, a finale najmasovnijeg takmičenja došlo je kao šlag na tortu - kaže vidno zadovoljna Marijana Boričić.