XS
SM
MD
LG

Olimpizam: „EkOlimpijada“ i Bobana Veliković sa đacima u Negotinu

Bobana Veličković, prvakinja Evrope u gađanju vazdušnim pištoljem i član olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Londonu od 27. jula do 14. avgusta, družila se i razgovarala sa osnovcima u Negotinu na tribini koja se realizuje u okviru „EkOlimpijskih igara“.

- Drago mi je što mogu da učestvujem u ovakvoj akciji i što će možda, posle našeg druženja, neko od ove dece poželeti da se bavi mojem sportom. Sa druge strane, ovo je sjajna prilika da učesnici nauče nešto o istoriji olimpizma i olimpijskih igara i da shvate koliko je važno živeti u skladu sa olimpijskim vrednostima - rekla je Bobana Veličković.

Osnovci u Negotinu su sa oduševljenjem dočekali Bobanu Veličković, koja je u neku ruku lokalni heroj jer živi i trenira u Boru, u klubu Bor 030, ali su se posebno obradovali i Srećku, maksoti olimpijskog tima Srbije sa kojim su se slikali i igrali.

Bobana je svojim novim drugarima u Negotinu pokazala i dve medalje koje je donela sa nedavno održanog Evropskog prvenstva i odgovarajući na brojna pitanja pored ostalog rekla:

- Jedan cilj ispunila sam plasmanom na Olimpijske igre. Medalja je sledeći, ali se ne opterećujem, važno je da postagnem u Londonu maksimalni rezultat. Ako to bude dovoljno za trofej, biću presrećna, ako ne, biće još olimpijskih igara za mene...

Sa đacima je pričala i šta je privuklo streljaštvu, koliko se žrtvovala zarad sporta, ali i šta je sve od sporta dobila.

Na „Olimpijskom času“, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom „Generacija za mir“, deca su kroz različite igrice i radionice učila o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom, dok su na času „Olimpijskog engleskog“ naučili osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na engleskom jeziku, jeziku domaćina predstojećih Olimpijskih igara.

Kompanija „Proktor i Gembl“, top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta, a od nedavno i partner Olimpijskog komiteta Srbije na lokalnom nivou, podržava program olimpijskog obrazovanja, koje sprovode OKS i Fond sporta i olimpizma i poklonila Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ pet „Kapriolo“ bicikala i deset fudbalskih lopti. „Vojvođanska banka“ je i ovom prilikom učesnike „EkOlimpijskih igara“ darovala prikladnim poklonima.

„EkOlimpijske igre“ 7. marta održaće se u Beogradu u Opštini Palilula.