XS
SM
MD
LG

Pobeda Rada za vođstvo u finalnoj seriji

Foto: rugbypobednik.com

Proteklog vikenda na Adi Ciganliji odigrana je prva utakmica finalne serije u domaćem ragbi prvenstvu. Glavni akteri su bili Partizan, koji je na ovoj utakmici bio domaćin i naš ragbi klub Rad. Sudije na ovoj utakmici su bili Dejan Štiglić, Miroljub Bukvić i Nemanja Babić. Publika je uživala u jednoj triler utakmici punoj preokreta, u kojoj su Građevinari izašli kao pobednici i slavili sa 16:18. Hraba i dosta dobra igra momaka u plavim dresovima, uz moglo bi se reći veći motiv, su glavni razlozi ove veoma značajne pobede. Rad je ovom pobedom poveo u seriji koja se igra na dve pobede sa 1:0. Druga utakmica je na programu poslednjeg vikenda u oktobru, a u međuvremenu do te utakmice naša reprezentaicja će početi svoje propreme i odigrate dve utakmice novog ciklusa Konferencije 2 Jug.

Posle prošlonedeljnog debakla od Partizana (14:55), Rad svestan svojih mogućnosti, morao je i uspeo je mnogo bolje da odigra. Ipak Partizan prvi stiže do poena, preko svog otvarača. Uspešan u šutu za 3 poena je bio Aleksandar Andrić, a igrao se 6.minut. Nešto malo kasnije, tačnije u 12.minutu svoj prvenac, protiv Partizana, postiže naš taloner Milan Trujkić, za  vođstvo od 3:5. Do kraja poluvremena se vodila ogromna borba, pa tako i eseja nije bilo, ali jeste novih poena. Još jednom je Andrić iz kazne pogodio za 3 poena, za novo vođstvo partizana u 36. minutu, za 6:5, što je ujedno bio i konačan rezltat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu skoro ista slika. Dosta dobra odbrana se igrala na obe strane, pa esej nije bio ni na vidiku ni na jednoj strani. Upravo zbog tako tvrde i jake odbrane, desio si i žuti karton. Naime, krilo partizana Vladimir Dejanović je morao 10 minuta napolje, što Rad koristi i u 58. minutu preko arijera na ovoj utakmici Marka Kapora iz kazne stiže do drugog vođstva od 6:8. Samo 5 minuta kasnije, Crno Beli opet preko svog, verovatno njihovog najboljeg igrača, Andrića preko kazne i šuta za 3 poena, opet vode 9:8. U tim momentima se igrao zaista izvanredan ragbi, što u napadu, što u odbrani. Sve to je kulminiralo novim esejm ta RK Rad. U 67 minutu, krilo Plavih Stefan Jerković postigao novi esej za Građevinare, i u uz uspešnu tranformaciju za 2 poena Stankovića, došli do prednosti 9:15. Partizan je posle toga vidno “dao gas” i u silnim naletima su grabili ka protivničkom eseju. Ipak Rad se zaista sjajno branio, ali je njihova odbrana poklekla u 74.minutu, kad je čep Partizana Stefan Ćorđević postigao esej. Andrić je opet bio precizan u šutu, ovoga puta za 2 poena, ali sasvim dovoljno da dovede Partizan u vođstvo 16:15, 5 minuta pre kraja meča. U 78. minutu, ispostavće se Radov junak, mladi otvarač nikola Stanković je šutirao kaznu i bio uspešan za novo vođstvo Građevinara od 16:18. Partizan je pred sam kraj meča imao priliku da stigne do novog eseja i pobede, ali tome nije uspeo i uz malo sportske sreće Rad odnosi pobedu u ovom meču. Partizan 16, Rad 18.

Za Rad na utakmici protiv Partizana su nastupili: Vladimir Đukić, Milan Trujkić (5), Stevan Nikolić, Srđan Nikolić, Vojin Karanović, Tvrtko Dumančić, Relja Pećanac, Mirko Ranković, Milan Mitrović, Nikola Stanković (2, 3), Stanislav Ljubičić, Nenad Todorović, Miladin Živanov, Stefan Jerković (5), Marko Kapor (3), Nemanja Rikalović, Alen Ćosović, Lazar Tatomir, Mateja Mujović

Izvor: rugbypobednik.com