XS
SM
MD
LG

Partizan ostaje u trci za titulu!

Crno-beli ragbisti ubedljivo su savladali Rad u drugoj utakmici plej-of serije Prvenstva Srbije u ragbiju 15. Iako su “Građevinari” bolje započeli meč, kada se “Parni valjak” pokrenuo sredinom prvog poluvremena, formalnom domaćinu nije bilo spasa. Partizan je u skoro svakom segmentu igre bio bolji i zasluženo odnosi pobedu rezultatom 10:39 (10:24).

Utisak je da je u subotu u Jajincima sve bilo spremno za proslavu titule. Ragbisti Rada dobili su prvi meč finalne serije u kontroverznom maniru, pa su, sudeći po najavama na društvenim mrežama i sajtu, imali visoku dozu samopouzdanja pred ovaj meč. Međutim, ovo samopouzdanje kao da je pomutilo um igračima Rada, s obzirom na to da na terenu nisu pružili partiju dostojnu šampiona Srbije.

Iako je Partizan slabo započeo meč, dozvolivši čak i esej, posle svega nekoliko minuta bilo je jasno da Rad neće završiti plej-of seriju danas. Kada su crno-beli uzleteli, nije bilo načina da se zaustave. Tako su na kraju prvog poluvremena imali vođstvo od dominantnih 14 poena razlike. “Građevinari” su drugo poluvreme odigrali veoma loše, što su izabranici Marka Prijića iskoristili da meč privedu kraju uz još veću razliku u poenima. 

Tako je Partizan izjednačio ukupan skor u plej-of seriji 1-1 i time izborio majstoricu, odnosno treću utakmicu, koja će odlučiti šampiona Srbije za 2019. godinu. Očekuje se da se taj meč odigra sledećeg vikenda.

Izvor: rugbypartizan.com