XS
SM
MD
LG

Mornaru mirno more u Kraljevu

Košarkaši kraljevačke Sloge ugostili su ABA ligaša Mornar iz Bara,a ovaj prijateljski meč odigran je u sklopu proslave 70 godina postojanja i rada kraljevačkog drugoligaša. Starije Kraljevčane gostovanje Barana podsetilo je na teške bitkekoje su u popularnoj "kutiji šibica" vodili Sloga i Mornar,a Barane su tada kao igrači predvodila braća Pavićević. Mornar je pobedio Slogu ubedljivo, ali ko nije gledao utakmicu stekao bi pogrešan utisak.

Sloga je odlično otvorila utakmicu vođstvom 4-0, potom je Mornar preko vrlo raspoloženog Vukote Pavića preokrenuo rezultat, ali su domaći do kraja čevrtine disali za vrat odličnoj gostujućoj ekipi. Sloga je sasvim dobro parirala Mornaru i u drugoj četvrtini, gosti nisu uslepli rezultatski da se odlepe, pa se na veliki odmor otišlo pri vođstvu Barana 36-41.

Razigrali su u gostujućem sastavu tamnoputi Ros, Pulen i Voler, stigao je Mornar do 13 poena prednosti 49-62, ali večeras izvanredni Kostić i mladi Tomašević sa dve trojke u poslednjih dvadesetak sekundi vratili Slogu u igru. Do kraja utakmice Mornar je znalački utakmicu poriveo kraju, pokazali su Barani snagu i potencijal koji je priličan i ove sezone će biti važan faktor u ABA ligi. Sloga se u ovom meču nije obrukala, Kraljevčani će sigirtno biti među glavnim kandidatima za povratak u KLS.

Dobar otpor ABA lihgašu - košarkaši kraljevačke Sloge

SLOGA – MORNAR 69 - 92 (16-17, 20-24, 19-21, 14-30)

Nova hala sportova u Kraljevu. Gledalaca:500 Sudije: Dimovski, Stefanović i Dašić (Kraljevo)

SLOGA:Kostić 21, Đurđević 1, Radić 8, Spasojević, Mirković 8, Šević 4, Vujović, Milidragović, Čomagić, Tomašević 10, Jovanović 10, Ćojbašić 7.

MORNAR: Pavićević, Ros 9, Varnješ 16, Pulen 16, Jelenić, Živanović 2, Mugoša 2, Pavić 8, Voler 18, Markota 7, Vujošević 2, Begić, Luković 12