XS
SM
MD
LG

Radnički iz Niša u finalu Kupa Srbije, pobeda Dorćola u Balkan Super Ligi

U finalu Kupa Srbije u ragbiju 13 u nedelju 26. maja sastaće se Crvena zvezda i Radnički iz Niša – to je epilog polufinalnih duela odigranih za vikend. Nišlije su do istorijskog prvog finala stigli posle ubedljive pobede u Leskovcu protiv Morave (70:0).

Za razliku od iznenađenja u četvrtfinalu i eliminacije Dorćola, Gepardi nisu mogli ozbiljnije da pariraju Radničkom koji je bez problema zakazao finale sa Zvezdom. Crveno-beli su bez borbe prošli Tašmajdan, pošto su zbog kadrovskih problema Tigrovi predali polufinalni duel.

Lignano - Dorćol

Ipak, za pobedu vikenda pobrinuo se nekadašnji prvak Srbije, Dorćol koji je na gostovanju u Italiji savladao Lignano (38:10) u 2. kolu Grupe A Balkan Super Lige. Posle velikih promena u poslednje dve godine, Dorćolci su loše startovali tekuću sezonu, ali velliki trijumf protiv debitanta u regionalno šamipnatu bi mogla da bude prekretnica za klub koji je ne tako davno bio dominantan na ovim prostorima.

Pioniri i kadeti Partizana

Sa ovom pobedom Dorćol je najverovatnije osigurao opstanak u Prvoj ligi Balkan Super Lige, što je veliki uspeha za tim koji je tek u formiranju. U 2. kolu Grupe B Prve lige, Kadikoj Bulsi su savladali Lokomotivu iz Sofije 82:10.

Takođe proteklog vikenda održano je Kup Srbije za mlađe kategorije u konkurenciji pionira i kadeta. U turnirskom formatu ragbija 9, titule su i kod pionira i kod kadeta pripale talentovanim ragbistima Partizana.