XS
SM
MD
LG

Zvezda zaustavila Partizan

Konačno je pao i Partizan. U derbiju 4. kola Super Lige Srbije u ragbiju 13, Crvena zvezda savladala je najvećeg rivala i trenutnog lidera na tabeli 40:4 (12:4) na stadionu SC Inge na Zvezdari.

Prevođeni novim trenerom, Novozelanđaninom Edi Petibornom, crveno-beli su delovali kao potpuno nova ekipa u odnosu na onu koja je u prvom delu sezone bila inferiorniji rival od crno-belih. Nekadašnja NRL zvezda i igrač sa bogatim iskustvom u engleskoj Super Ligi i francuskom prvenstvu, osvežio je igru aktuelnog šampiona, najavivši da će ragbi jesen u Srbiji biti veoma zanimljiva.

Start večitog derbija doneo je blagu inicijativu Partizana, međutim bez konkretnog ishoda. Kazna za to stigla je u 15 minutu kada je Miloš Zogović postigao prvi esej na utakmici, donevši prednost Zvezdi koja nije ispuštena do samog kraja.

Crno-beli su u manje više egal prvom polvremenu postigli, ispostaviće se jedini svoj esej, preko Strahinje Stoiljkovića u 36. minutu. Ipak, Zvezda je na pauzi imala sigurnije vođstvo zahvaljujući poentiranjem Marka Jevđića u finišu tog dela utakmice.

Nastavak je potpuni pad Partizana. Čak pet eseja crveno-beli dali su u poslednjij 20 minuta meča i tako posle četiri poraza u večitim derbijima ove sezone stigli do prve pobede.

Ubedljivu pobedu u preostalom meču 4. kola Super Lige Srbije ostvarili su i Dorćol Tigrovi. Takođe na stadionu SC Inge, Dorćolci su bili bolji od Radničkog i Niša 62:20 (24:10).

Predvođeni sa nekoliko veterana, Tigrovi su držali prednost od samog starta meča, dok su Nišlije uspevale tek samo u prvom poluvremenu da drže korak. Na kraju Dorćol je postigao čak 12 eseja.