XS
SM
MD
LG

U poslednjem kolu Prve lige Srbije Sinđelić gostuje u Inđiji

FOTO: FK SINĐELIĆ / PROMO

Polako, ali sigurno privodi se kraju i ligaški deo fudbalske sezone u Prvoj ligi Srbije.

Pred fudbalerima Inđije je poslednja utakmica u 37.kolu. Utakmica protiv Sinđelića može da bude vrlo važna po ovaj klub. O tome ovako razmišlja šef stručnog štaba zeleno belog tima, Srđan Blagojević,

"Da. Doveli smo do kraja ovo regularno prvenstvo, to jest play offa. Posle čega sledi baraž. Odnosno mi igramo baraž. I kako sada stvari stoje, 90 % ćemo biti treći, odnosno kao trećeplasirani ući u to doigravanje za Super ligu. To nam je i bio cilj na počatku plaj offa. Ono što nam u neku ruku ide u prilog jeste što će utakmica između Javora i Radničkog iz Kragujevca biti odigrana dan ranije. Tako da ćemo definitivno dan ranije pred našu utakmicu protiv Sinđelića znati na koji način i kako da izađemo na utakmicu protiv Beograđana. Da li ćemo morati na sve ili ništa, to jest da osvajamo bodove po svaku cenu sa najjačim sastavom ili ćemo moći da uđemo rasterećeni i da malo relaksiramo većinu igrača. Da ukažemo priliku onima koji su manje igrali".

Verujemo da imate plan "A" i plan "B" pred tu utakmicu. Međutim poraz protiv Bežanije, kako je uticao na ekipu,

"Nijedan poraz nemože naravno da donese ništa dobro. Pre svega na polju samopouzdanja. Ono što se nama ponovilo na ovoj utakmici, kao i na bezbroj utakmica pre toga, da smo u principu držali sve konce u svojim rukama. Imali smo prilike. Trebali smo ranije da rešimo utakmicu. Međutim u tim trenucima kada se samo čeka kada ćemo mi da damo gol, mi smo ga primili. Na žalost to nam nije i prvi put. Nadam se da će tome doći kraj. Radimo na tome. Ovaj posao i ova igra je praktično rešavanje problema koji se javljaju. Pri tome se trudimo da neostavljaju i da nepostanemo isfrustirani. I generalno da nema problema, ne bi bilo zanimljivo. Sve ono što nam se dešava posmatramo kao jedan veliki izazov. Radimo svakodnevno na usavršavanju kvaliteta. Na otklanjanju nedostataka. Nadam se da ćemo biti najsvežiji i najspremniji onda kada je najpotrebnije, a to je sama završnica baraža".

U timu Inđije nema igrača koji moraju na pauzu zbog javnih opomena. Već je poznato da do kraja sezone neće moći na teren ubojiti napadač Nebojša Ivančević. Svi ostali igrači su spremni za nastup, a među njima je i Igor Maksimović koji je pružio vrlo dobru partiju u meču sa Bežanijom. On pred meč sa Sinđelićem ističe i sledeća svoja očekivanja,

"Posle teške utakmice sa Bežanijom u kojoj smo realno dominirali i mogli da dođamo do sva tri boda. Na žalost, fudbal je takva igra gde se ispostavilo na kraju da dođemo, ja mislim zaslužene pobede. Nismo uspeli da izvučemo ni nerešeni reztultat. Ali, mislim da možemo da budemo donekle zadovoljni igrom. Mislim da smo kvalitetniji od sledećeg protivnika koji nam dolazi u goste. Treba da idemo na pobedu svakako".

Utakmica se igra u nedelju na Gradskom stadionu u Inđiji sa početkom od 16.časova. 


TSC 1 : 0 Metalac
Javor Matis 1 : 1 Radnički 1923
Inđija 3 : 1 Sinđelić
Zlatibor 1 : 0 Bežanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 37 26 9 2 53
2 Javor Matis 37 23 8 6 46
3 Inđija 37 20 7 10 39
4 Radnički 1923 37 16 11 10 35
5 Metalac 37 15 12 10 33
6 Zlatibor 37 18 3 16 32
7 Bežanija 37 15 5 17 28
8 Sinđelić 37 11 13 13 24