XS
SM
MD
LG

Zvezda se plasirala u finale IHL lige!

U jednoj teškoj utakmici u koju je ekipa Slavije ušla dosta rasterećenije, a Zvezda pod blagim pritiskom i sećanjem na prošlogodišnji neuspeh, hokejaši Crvene zvezde su zasluženo slavili i plasirali se u finale IHL takmičenja.


Foto: facebook.com/crvenazvezdaicehockeyclub

SKHL Crvena zvezda – HK Slavija Junior 4:2 (0;0, 1:1, 3:1).

U prvom periodu igre nismo videli golove, ali jesmo jednu napetu utakmicu u kojoj smo videli tri isključenja za naše hokejaše i četiri za ekipu Slavije. Ipak, napadači ni jedne, ni druge ekipe nisu uspeli da pošalju pak u mrežu.

U drugom periodu Slaviija na samom početku prva dolazi do vodstva golom Perlea, pa je pritisak još više prešao na Zvezdine hokejaše. Tek u 37. minuti crveno-beli postižu svoj pogodak za izjednačenje (1:1), a strelac je bio Andrej Cvik (asistencija Dragović – Gaidaš). ovim rezultatom se završio drugi period.

U poslednjem delu ovog susreta Slavija je opet na samom početku (svega nakon 24 sekunde), preko Humara, došla u vodstvo od 1:2 i to je unelo dosta nervoze u ovu utakmicu. Strah od nesupeha je visio nad glavom Zvezdinih oklopnika, ali su oni ipak smogli snage  da naprave preokret i zasluženo izbore finale. Prvo je Bogdan Gaidaš u 54. minuti doneo izjednačenje od 2:2 (asistencija Kulešov), da bi samo minut posle toga Vjačeslav Čegrintsev doneo Zvezdi vodstvo od 3:2 (asistenti su bili Brkušanin – Podunavac).

U poslednjoj minuti ovog neizvesnog duela Bogdan Gaidaš je svojim drugim golom (asistencija Čegrintsev) doneo Zvezdi  pobedu (4;2) i veliko slavlje za ulazak u finale IHL takmičenja.

Sve čestitke našim igračim i puno sreće u finalnoj seriji u kojoj će igrati protiv ekipe Triglava.

Izvor: czbgtv.com