XS
SM
MD
LG

Večiti derbi i za titulu u Balkan Super Ligi

Klupska sezona u srpskom ragbiju 13 završava se novim večitim derbijem - u subotu 17. novembra na stadionu SC Inge (14.00) Crvena zvezda i Partizan bore igraju finale regionalne Balkan Super Lige. Večiti rivali već drugi vikend za redom u direktnim duelima odlučuju o osvajačima ovogidišnjih trofeja, pošto su prošle nedelje crveno-beli na istom terenu 36:16 (10:0) odbranili titulu prvaka Srbije.

Ova dva tima su sastajala i prethodna dva finala, a Zvezda je osvajala i ta takmičenja - Superkup Srbije. Tako crveno-beli imaju šansu da ovog vikenda stignu i to četvrtog trofeja u ovoj sezoni, što bi bio istorijski uspeh.

- Naš posao nije završen pobedom prole nedelje. Još uvek pamtimo da smo u sličnoj situaciji izgubili od istog protivnika u prošlogodišnjem finalu Balkan Super Lige. Spremni smo za revanš - rekao je direktor Crvene zvezde Kolin Klejveg.

Crveno-beli su bez poraza u ovoj sezoni u svim takmičenjima pošto su ostvarili svih 20 pobeda, od čega su šest protiv večitih rivala. Međutim, Partizan je prošle godine osvojio prvi regionalni šampionat u istoriji, nakon što je iznenadio Zvezdu u finalu, nedelju dana posle poraza u borbi za titulu prvaka Srbije.

- Nismo imali snage da odigramo u istom tempu čitavu utakmicu, povrede su učinili svoje prošle nedelje. Momci su motivisani da se poprave u subotu i verujemo da konačno u ovoj godini možemo dobiti Zvezdu - rekao je trener Partizana Admir Hadžić.

Klupska sezona biće zaokružena i finalom Prve B lige, na Adi Ciganliji se u nedelju 18. novembra (15.00) sastaju Radnički Novi Beograd i Crveni Kenguri.