XS
SM
MD
LG

Zvezda pobedila Dinamo i u Surdulici!

Nakon istorijske pobede nad Livepulom u Ligi šampiona, naš tim je otputovao u Surdulicu, gde se u okviru 16. kola sastao sa Dinamom iz Vranja. Iako fizički i mentalno ispražnjeni, desetkovani povredama i bolestima, naši momci (na ovom meču uglavnom rezervisti) su smogli snage, pružili maksimum i bez poteškoća savladali superligaša iz Vranja. Trener domaćih i veliki Zvezdaš, Dragan Antić, suspendovan je od strane disciplinske komisije fudbalsko saveza, pa je danas (i nadalje) na klupi bio iskusni Radmilo Jovanović.

Vremenski uslovi bili su prilično korektni – 16 stepeni, sunčano.

U uvodnim minutima meča beležimo dva opasna napada našeg tima i jedan Dinama. Ebesilio je u prvom bio sebičan u situaciji 2 na 2, a njegov udarac izblokiran; zatim je Sićović opasno tukao ga golu Zvezde, a Popović odbranio; da bi minut kasnije pokušao i Gobeljić. Nesigurno je intervenisao Djurić, pa je lopta završila na prečki. Svakako zanimljivih i sadržajnih prvih 10 minuta meča, koji su pokazali da Dinamo nije želeo da se brani i pokuša da izbori remi bez golova.

Vidno je bilo na osnovu prvih dvadesetak minuta da Zvezdi nedostaje svežine, naši napadi su zaustavljani na 20-25 metara od Djurićevog gola, dok su vranjanci bili konkretniji.

U 26. minutu zapretili smo iz prekida. Niz nesmotrenih intervencija domaćina nisu uspeli da kazne Stojiljković i Milić.

POGODAK U 28. MINUTU, 1-0 ZA NAŠ TIM, STOJILjKOVIĆ!!! Poigravao se golman Djurić na ivici šesnaesterca sa loptom, pritrčao mu je Stojiljković i uz minimalni kontakt oduzeo loptu, nakog čega mu nije bilo teško da pogodi prazan gol. Bunili su se domaći, ali stiče se utisak da inenzitet kontakta nije bio dovoljan da bi se dosudio prekršaj u korist domaćina.

Potpuno je opao ritam utakmice nakod pogotka Stojiljkovića. Sve do 44. minuta apsolutno se ništa nije desilo na terenu, a da je vredno pomena. Ipak, u gorepomenutom minutu, odličnu priliku za naš tim nije iskoristio Ebisilio – sa 10ak metara iskosa, gađao je supratan ugao Djurićevog gola, ali neprecizno. Nismo briljirali nakon prvih 45 minuta, ali stekli smo minimalnu prednost i to je ono što je najbitnije.

 

Nezadovoljan mlakim prvim poluvremenom, Milojević pravi čak dve izmene na pauzi. Umesto Milića i Jovičića, na terenu su Milijaš i Hajdin. Cela postavka igre se menja iz korena.

Odmah na startu drugog poluvremena gol – Babić! Duplirao je Zvezdin štoper prednost nakon idealnog centaršuta Ebisilija. Na ivici ofsajda, umakao je Babić svojim čuvarima i glavom pogodio Djurićevu mrežu.
Nedugo zatim veliku šansu propušta Simić. Ponovo je u ulozi asistenta bio Holanđanin! U punom trku je Veljko izbio sam ispred golmana Djurića, pokušao da ga zaobiđe, ali je sjajno reagovao čuvar mreže domaćih. Samo minut kasnije, priliku posle udarca Dimitrova glavom, imao je Dinamo. Popović je bio na visini zadatka. Zaista fantastičnih 10 minuta na početku drugog dela susreta.

U 56. minutu najlepša akcija na utakmici: Marin – Hajdin – Simić i 0:3!! Dijagonala Marina prema Hajdinu na desnom krilu, ovaj iz prve vraća Simiću na 10 metara, gde Zvezdino dete plasira loptu po zemlji u dalji ugao Dinamovog gola.

Umalo nakon toga Suraka da pogodi za 1:3 – njegov udarac iz izgledne pozicije završava pored gola. Nije Zvezda stajala u tim momentima. Nakon dubinske lopte Marina, pretrčao je Simić jednog od štopera domaćih, ali je njegov šut sa 8-9 metara završio malo pored gola. Otvorila se utakmica u tim trenucima, a crveno-beli su lako dolazili do prilika i golova. Ubedljivo vođstvo omogućilo je mladom vunderkindu Joveljiću da zakorači na teren, pa je tako Milojević, već u 61. minutu izvršio i poslednju izmenu. I odmah pošto je ušao u igru mladi napadač postigao je gol – nažalost, iz nedozvoljene pozicije po mišljenju pomoćnika. Nedozvoljene pozicije, ipak, nije bilo. I minut nakon toga izlazi Joveljić oči u oči sa Djurićem, i ponovo je signalizirana više nego sumnjiva ofsajd pozicija. Šteta, zaista, što arbitri nisu dozvolili Dejanu da se raduje makar jednom pogotku.

 

U 76. uporni Dinamo je ponovo mogao do gola. Nakon odličnog centaršuta iz prekida, čak tri igrača su bila za korak kratka, pa je lopta završila u gol-autu. Očigledno je Zvezda nakon trećeg gola i nekoliko prilika, pre svih Joveljića, „povukla ručnu“ i bazirala se na kontroli meča, uz tek nekoliko pokušaja.

U 89. minutu neprecizan šut Simića iz šesnaesterca na asistenciju Hajdina. Mogao je Veljko i bolje.

Kada se sve uzme u obzir, Crvena zvezda je u Surdulici ostvarila laku i ubedljivu pobedu protiv večeras hrabre ekipe Dinama iz Vranja. Zvezdini rezervisti poput Stojiljkovića, Babića, Simića i Joveljića, maksimalno su iskoristili priliku i ozbiljno se nametnuli treneru Milojeviću za naredne duele i težak raspored koji je pred Zvezdom. Ovo je bila deveta uzastopna pobeda Zvezde u Superligi, odnosno peta uzastopna u svim takmičenjima.

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

Surdulica – Stadion Radnika. Sudija: Nenad Djokić. Pomoćnici: Nemanja Petrović, Nenad Kurčubić. Žuti kartoni: – Crveni kartoni: – Strelci: 0:1 Stojiljković u 28. minutu, 0:2 Babić u 47. minutu, 0:3 Simić u 56.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić (od 61. Joveljić), Jovičić (od 46. Hajdin), Ebisilio, Simić, Milić (od 46. Milijaš), Marin, Stojiljković. Trener: Vladan Milojević.

Dinamo (V): Djurić, Stanković, Veškovac (od 68. Stanojević), Gašić, Sićović (od 46. Ratković), Djurišić, Karapandžić (od 61. Stevanović), Pavišić, Nedeljković, Suraka, Dimitrov. Trener: Radmilo Jovanović.


16 .kolo Superliga Srbije
Dinamo 0 : 3 Crvena zvezda
Proleter 1 : 2 Radnički (N)
OFK Bačka 1 : 0 Voždovac
Mačva 0 : 0 Spartak ŽK
Rad 0 : 2 Napredak
Zemun 0 : 3 Čukarički
Mladost 1 : 0 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 16 15 1 0 46
2 Radnički (N) 16 11 4 1 37
3 Partizan 16 9 6 1 33
4 Čukarički 16 9 5 2 32
5 Napredak 16 7 7 2 28
6 Mladost 16 7 4 5 25
7 Proleter 16 7 2 7 23
8 Vojvodina 16 6 3 7 21
9 Mačva 16 5 2 9 17
10 OFK Bačka 16 4 4 8 16
11 Voždovac 16 4 3 9 15
12 Rad 16 4 3 9 15
13 Radnik 16 4 3 9 15
14 Zemun 16 3 4 9 13
15 Spartak ŽK 16 2 6 8 12
16 Dinamo 16 2 1 13 7