XS
SM
MD
LG

OL Smederevo: Jedinstvo - Sloga (L) 4:2

U poslednjem kolu prvenstva Opštinske lige Smederevo, ekipa Jedinstva savladala je goste iz Lugavčine rezultatom 4:2. Ovu utakmicu vrlo dobro je odsudila sudijska trojka na čelu sa Slobodanom Djordjevićem iz Smedereva,dok su mu pomagali Ivica trajković iz Smedereva i Sandra Trajković iz Radinca. Dužnost delegata obavio je Svetozar Petrović iz Smedereva.
Od samog starta utakmice Jedinstvo je imalo inicijativu i samo se čekao trenutak kada će domaći povesti,i to se desilo u 8 minutu kada su braća od stričeva Aleksandar i Boban Rajković odigrali sjajnu kombinaciju, i mlađi Rajković se našao oči u oči sa golmanom Sloge i lako ga savladao,bilo je to 1:0 za Jedinstvo,strelac Boban Rajković,njegov 8 gol u prvenstvu.
Nakon toga igrači Jedinstva su promašili nekoliko izglednih prilika za gol,pre svih Ljubiša Mikarić,i kada se svoje prilike ne iskoriste kao po nepisanom pravilu stiže kazna,a to se dogodilo u 33 minutu kada je ponajbolji igrač Sloge Nebojša Todorović  sjajnim udarcem sa 14 metara matirao golmana Jedinstva Milivojevića 1:1.
Posle primljenog gola Jedinstvo kreće ponovo  da kontroliše igru, i stiže do vođstva u 40 minutu. Mladen Nešić sjajno je po desnoj strani 'probio' odbranu gostiju,i centrirao ka špicu domaćih Ljubiši Mikariću,ovaj je spetljao pred golom gostiju i ušao u duel sa njihovom odbranom,i kada se činilo da su gosti osvolili loptu,kapiten Jedinstva Aleksandar Rajković odlično je pratio akciju i loptu koja se odbila od Mikarića i igrača Sloge smestio u mrežu 2:1 za Jedinstvo.
Pred sam kraj prvog poluvremena,Jedinstvo je imalo mnogo sreće jer se umesto mreže dva puta u  jednom napadu tresla stativa domaćih.prvo je Nebojša todorović ponovo odlično šutirao,ali je isprečila stativa,a u nastavku akcije,na odbijenu loptu naleteo je Marko Sedlarević,međutim lopta je ponovo pogodila stativu.
Početkom drugog poluvremena Jedinstvo je povećalo svoju prednost,strelac je  nio Ljubiša Mikarić,koji se posle nekoliko promašala konačno upisao u strelce,sjajnu loptu Aleksandra Rajkovića Mikarić je sjajno prihvatio u šesnaestercu gostiju, prevario jednog igrača Sloge,pa je zatim predriblao je golmana gostiju i loptu smestio u praznu mrežu 3:1 za Jedinstvo.
U nastavku igre igrači Sloge su demoralisani trećim golom Jedinstva i slabom fizičkom spremom prestali da atakuju ka golu Jedinstva,jer ih je tu čekala sjajna odbrana Jedinstva na čelu sa Daliborom Jozićem i Draganom Mladenovićem,koji su neitralisali svaki pokušaj gostiju da se približe golu.
U 64 minutu,desio je najčepši momenat na utakmici,kada je Ljubiša Miakrić sjajnim udarcem sa 18 metara u donji levi ugao gola Sloge matirao golmana gostiju.Nakon ovog gola ekipa Jedinstva je prestala sa napadima i uglavnom se branila,a kapiten ekipa Aleksandar Rajković je u 68 minutu meča zamenjen,posle čega je usledio aplauz od njegovih saigrača i publike.Umesto njega u igru je ušao Branko Radosavljević.
Drugi gol na utakmici gosti su postigli posle opravdano dosuđenog kaznenog udarca.Jedan od slabijih u odbrani Jedinstva Srdjan Krstić nije na vreme zaustavio napad gostiju,i dozvolio je igraču kojeg je trebalo da čuva,da uđe u kazneni prostor,gde je pokušao da ,u oduzme loptu,ali je pritom u nepropisno startovao nad igračem Sloge,te da za Slobodana Djordjevića nije bilo dileme,jedanaesterac za goste,koji Marko Sedlarević realizuje i tako postavlja konačnih 4:2 za Jedinstvo.
Nakon završenog prvenstva,ostaje žal što igrači Jedinstva i u jesenjem delu nisi pružali ovakve partije,jer bi sigurno bili u konkurenciji za ulazak u baraž za sveokupnog pobednika Opštinske lige Smederevo,koji se narednog vikenda 28/29 maja igra u Saraorcima.Sastaju se Proleter iz Vranova i Šumadinac iz Binovca,dok će u drugom meču snage odmeriti 7 Juli iz Vodnja i Borac iz Ralje.Pobednici baraža će se sastati za sveokupnog pobednika OFS Smederevo 3 juna na stadionu FK'Smedereva'.Pobednim ide direktno u Podunavku Okružnu ligu,dok će se poraženi sastati u baražu za Podunavski okrug,sa drugoplasiranim ekipama iz OFS Smederevska Palanka i OFS Velika Plana. Ukoliko prođe i taj baraž,slede dve utakmice za Podunavsku Okružnu ligu sa ekipum koja je u tom rangu takmičenja zauzela jedno mesto iznad 'crte',tj da su bili bolje plasirani od ekipa koje su već ispale.


Budućnost 5 : 0 Kolarac
Sloga (L) 3 : 2 Jedinstvo (S)
Slavija 0 : 5 SASK
Skobalj 0 : 2 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 8 7 1 0 22
2 Borac (R) 8 6 1 1 19
3 SASK 8 4 3 1 15
4 Sloga (L) 8 3 3 2 12
5 Budućnost 8 3 3 2 12
6 Skobalj 8 2 3 3 9
7 Kolarac 8 1 1 6 4
8 Slavija 8 1 1 6 4
9 Jedinstvo (S) 8 0 2 6 2