XS
SM
MD
LG

OL Smederevo: Jedinstvo - Kolarac 2:2

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je pošta Darku Velimiroviću tragično nastadalom fudbaleru FK Vrbovca koji je karijeru počeo u FK Jedinstvu iz Smedereva.

Vest o Darkovoj pogibiji duboko je potresla celo fudbalsko Smederevo, pogotovo teritoriju MZ 25 Maj gde je Darko živeo, pa je odigravanja utakmice između Jedinstva i Kolarca dovedena u pitanje. Međutim i pored teške tragedije donešena je odluka da se utakmica odigra.

Na samom početku utakmice Jedinstvo je stiglo do predsnosti, a u akciji su je učestovoala porodica Rajković, najstariji Aleksandar Rajković je presekao loptu na sredini terena i dodao je do svog brata od strica Gorana Rajkovića, a Goran je divnom loptom uposlio svog rođenog brata Bobana koji je lobom prebacio golmana Kolarca i postigao efektan pogodak.

Do kraja poluvremena igrači Jedinstva su održavali prednost, pa je iz  jedne kontre Aleksandar Rajković bio sam oči u oči sa golmanom Kolarca, ali je golman bio uspešniji u ovom duelu.

U drugom poluvremenu Jedinstvo pojačava odbranu iskusnim Ljubišom Mikarićem, međutim u 48. minutu Kolarac stiže do izjednačenja kada je jedan udaraca igrača Kolarca zaustavila prečka, ali se u nastavku akcije igrač Kolarca Ristić Milan odlučnim udarcem prevario odličnog prevario Stefana Stojkovića,a loptu sa gola nije uspeo da izbaci ni Ljubiša Mikarić koji je stajao na gol liniji. Međutim Jedinstvo je brzo ponovo došlo do prednosti, ovoga puta Bobanu Rajkoviću nije bio potreban asistent, već je sam presekao oduzeo loptu odbranbenim igračima Kolarca i odličnim udarcem sa šestaesterca ponovo Jedinstvo doveo u prednost. Nakon primljenog gola Kolarac kreće u napad što je igračima Jedistva davalo šanse za kontra-napade, međutim Aleksandar Rajković, Aleksandar Mikarić i Nikola Janjić nisu bili dovoljno precizni u sitacijama koje je bilo teže promašiti. Kazna je stigla pred kraj utakmice.

U 87 minutu sudija je dosudio slobodan udaraca za Kolarac na dvadesetak metara od gola, igrači Jedinstva su stali u živi zid i očekivali su direktan udarac na gol, međutim igrač Kolarca je odlično uposlio slobodnog igrača kojem nije bilo teško da savlada Stojkovića, dok je izigrana odbrana Jedinstva samo nemo posmatrala situaciju.

U poslednjih nekoliko minuta Jedinstvo je propustilo šansu za za tri boda, kada je Aleksandar Rajković još jednom bio oči u oči sa golmanom Kolarca međutim Rajković je ponovo bio neprecizan, tako da može sa pravom poneti epitet tragičara ove utakmice. U poslednjim trenucima meče lopta je stigla i do Ljubiše Mikarića, koji se priključio napadu, međutim pomoćni sudija Živanić je mahao ofsajd poziciju, što je izazvalo buru negodovanja kod igrača i stručnog štaba Jedinstva.

U narednom golu Jedinstvo ide na noge lideru prvenstva Borcu iz Ralje.


Skobalj 1 : 1 Sloga (L)
Proleter 5 : 1 Budućnost
SASK 2 : 1 Borac (R)
Jedinstvo (S) 2 : 2 Kolarac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 5 4 1 0 13
2 Borac (R) 6 4 1 1 13
3 SASK 5 3 1 1 10
4 Skobalj 6 2 3 1 9
5 Sloga (L) 5 2 2 1 8
6 Budućnost 5 1 2 2 5
7 Kolarac 6 1 1 4 4
8 Jedinstvo (S) 5 0 2 3 2
9 Slavija 5 0 1 4 1