XS
SM
MD
LG

Intervju sa Vukom Stanimirovićem, prvim trenerom KK Dunav

Vuk StanimirovicPrvi trener seniorske ekipe Vuk Stanimirovic u intervjuu za sajt kkdunav.rs govorio je o postignutim rezultatima prošle sezone kao i o igračima i rukovodstvu kluba.

kkdunav.rs: Za početak, čestitamo Vam na ostvarenom rezultatu i svemu urađenom ove sezone. Kako sada, posle svega, ocenjujete učinak ekipe, 3.mesto na tabeli, 16 pobeda uz 6 poraza?

V.Stanimirović: Hvala. Uspeh se može posmatrati na različite načine. Iako se čini da smo mogli više, mislim da je izvučen maksimum iz ponuđenog. Angažovanje, pre svega, igrača, svih uključenih u organizaciju kluba i stručnog štaba, se ogleda u ovom izuzetnom rezultatu. Ne treba zaboraviti gde smo bili, rezultatski i igrački, prošle i ranijih godina.

kkdunav.rs: Da li ste očekivali više i šta je uticalo da Dunav ne postigne još bolji rezultat ove sezone?

V.Stanimirović: Rezultat bi sigurno bio bolji da smo imali fond igrača na početku sezone i bolje uslove za trening. Već smo počeli sa nedostatkom visokih igrača. Majstorović se priključio kasnije i neke poslove velikih je završavao, pa se to nije toliko primećivalo. Onda povreda Markovića a na početku drugog dela i Milenovića i konačno odlazak Majstorovića je urušio trening pa se to i odrazilo na rezultate. Mi smo tim koji je morao da radi više i kvalitetnije od drugih da bi napravio ovaj rezultat. Na to treba dodati i malo provedenih sati u sali u drugom delu prvenstva. 

kkdunav.rs: Praktično, ekipa je bila kompletna samo od 3. do 7. kola kada su pružene neke od najboljih partija. Koliko su povrede i odlasci igrača uticali na igru i rezultat?

V.Stanimirović: Te igre su nešto što smo mogli da održimo cele sezone, uz manje oscilacije naravno, da smo bili kompletni i da smo imali kvalitetnije termine kao u pripremnom delu kada nam je svaki termin trajao najmanje dva sata.

kkdunav.rs: Koju utakmicu bi izdvojili kao najbolje a koju kao najlošije odigranu ove sezone?

V.Stanimirović: Taktički, najbolja je sigurno bila u Staroj Pazovi u prvom delu. Tada smo sproveli sve i dobili sigurno, bez posebne inspiracije u napadu. Najlošije su utakmice protiv Nove Pazove. Mislim da je to individualno najkvalitetnija ekipa u ligi i to nije sramota. Da smo mi bili kako treba ni tu ne bi bilo problema. Ali prethodni problemi se na nas odražavaju mnogostruko jer svaki izostanak kompletno ruši trening.

kkdunav.rs: Ko je od igrača najviše napredovao, a ko najmanje? Ko je za vas pozitivno a ko negativno iznenađenje ove sezone?

V.Stanimirović: Uvek je bilo i biće ko najbolje radi, najbolje i igra. Najviše je napredovao, a tek pokazao da može, Vasić Marko. Što je najvažnije ima još mnogo prostora za napredak. Gojak Marko je svoju ozbiljnost nagradio time da može da doprinese timu na svakoj utakmici i da bude ravnopravan u svakom pogledu. Na nesreću kada je trebao to da potvrdi kroz odigrane minute na utakmici, on je dobio upalu pluća. Žao mi je što Lukić Danilo svoj fantastičan rad nije krunisao na utakmicama. Verujem da je glavni razlog opterećenost fakultetom i drugim obavezama. Miletić Nenad nas je sve prijatno iznenadio igrama. Aleksić Nikola je, kao i uvek, bio srce tima i uvek spreman da se podredi kolektivu. Majstorović Dejan je svima pokazao kako treba trenirati i igrati za klub i svima nam je žao što nije ostao duže. Ostalo je, više manje očekivano, u pozitivnom i negativnom smislu, tako da tu nije bilo iznenađenja.

kkdunav.rs: Kako ocenjujete ostale ekipe u ligi i takmičenje uopste?

V.Stanimirović: Liga je bila specifična. Gostovanja su bila neobično laka. Glavni razlog je što nijedna ekipa nije ispadala. Mladost je najbolje igrala u kontinuitetu i zasluženo ide u B ligu.

kkdunav.rs: Koliko ste zadovoljni uslovima rada u Košarkaškom klubu Dunav, posetom na utakmicama i organizacijom uopšte?

Klub svaki dan poboljšava uslove za trening. Napredak u organizaciji je evidentan. Nedostaje nekoliko sati više u sali u Belegišu i više razumevanja na lokalnom nivou. U tom smislu entuzijazam ljudi u i oko kluba je fenomenalan. Publika je uvek tu i pravo je zadovoljstvo bilo biti deo jedne takve priče.

kkdunav.rs: Koji su vaši planovi za budućnost? Da li postoji mogućnost da Vas i sledeće sezone vidimo na klupi Dunava?

V.Stanimirović: Iskreno, ne znam. Kao prvo, da ja svaki dan budem bolji nego što sam bio juče. Sa druge strane uvek sam želeo i tražio da sarađujem sa ambicioznim igračima, ljudima, klubovima. To je nešto zbog čega živim i ako to postoji, sve druge stvari su daleko lakše.


Duga 0 : 20 Odžaci
Dunav 107 : 85 Veternik
Nova Pazova 91 : 94 Topola
Sport Key 0 : 20 Mladost Teletehnika
Radnički 65 : 73 Meridiana
Jedinstvo 95 : 87 Novi Sad MT
Stara Pazova 101 : 84 Vrbas
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost Teletehnika 26 24 2 50
2 Meridiana 26 21 5 47
3 Dunav 26 20 6 46
4 Nova Pazova 26 19 7 45
5 Vrbas 26 15 11 41
6 Stara Pazova 26 15 11 41
7 Veternik 26 15 11 41
8 Odžaci 26 13 13 39
9 Jedinstvo 26 13 13 39
10 Novi Sad MT 26 10 16 36
11 Topola 26 8 18 34
12 Radnički 26 7 19 33
13 Sport Key (-24) 24 0 24 0
14 Duga (-24) 24 0 24 0