XS
SM
MD
LG

Alasi razočarali svoje navijače

Još jednom se dogodilo da favorit na papiru to ne pokaže i na terenu. Košarkaši Dunava pomislili su posle prvih dvadeset minuta da je pobeda već ostvarena ali su momci iz Smedereva pokazali da se utakmica igra 40 minuta. Kao da su Alasi zaboravili duel iz prvog dela sezone, kada su tek u poslednjem minutu uspeli da dođu do pobede nad Smederevom. Navijači u hali Park mogu biti zadovoljni igrom Dunava u prvom poluvremenu. Gosti su bolje otvorili utakmicu ali kao što se i očekivalo, Banovčani su brzo uhvatili priključak i u drugoj četvrtini napravili prednost od dvanaest poena do poluvremena (42:30 ). U drugom delu igre viđena je sasvim drugačija utakmica, što je malo ko u hali očekivao. Pristup igrača Dunava i angažovanje u odbrani bilo je na izuzetnom niskom nivou. Napadi su delovali neorganizovano i konfuzno, uz premalo timske igre. Opravdanje za lošu partiju ne može biti ni izostanak tri standardna prvotimca. Mlada i talentovana ekipa Smedereva, pokazala je mnogo više želje, motivacije i borbenosti i znalački iz minuta u minut kažnjavala sve propuste domaćih. Smederevci su anulirali zaostatak u trećoj četvrtini a u poslednjih pet minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom. Gosti su u poslednjih pet minuta utakmice postigli čak dvadeset poena, što im je obezbedilo treću ovosezonsku pobedu. Navijači Dunava ostali su razočarani igrom svog tima ali su zato aplauzom pozdravili mlade igrače iz Smedereva koji su zasluženo slavili rezultatom 75:86. U poraženom timu najefikasniji su bili Vuković (14p, 13sk) i Valjarević (17p), dok su kod gostiju najbolji bili Musić (19p, 3as), Simić (15p, 5as) i Bitadze (18p, 11sk).
U pretposlednjem kolu, Dunav u petak gostuje Beovuku dok Smederevo u nedelju dočekuje Dinamik.

Stefan Simić (KK Smederevo 1953): 
“Čestitam ekipi Dunava na fer i korektnoj igri. Nas kao ekipu treba da raduje činjenica da večeras nije bilo kao u većini utakmica, da na poluvremenu vodimo a na kraju izgubimo. Vratili smo se iz minus dvanest poena i dobili utakmicu. Imamo još dva kola do kraja da pokažemo naš kvalitet. Ostaje nam borba za predzadnje mesto, na utakmici u Nišu sa Konstantinom. Nadamo se pobedi.”

Zoran Todorović (KK Smederevo 1953): 
“Čestitao bih ekipi Dunava na svemu što je uradila ove sezone, bila je hit. Najavljivao sam prošle sezone, kada je Smederevo imalo istorijski uspeh i odlazak na Kup, gde smo se sastali sa Zvezdom, da bih lično voleo da još malih klubova doživi ono što smo mi tada. Tako je i Dunav ove godine i drago mi je da su se plasirali i pokazali da i za male klubove ima dosta prostora. Mislim da je Dunav i po organizaciji i po svemu zaslužio i ovo mesto u ligi, koje mu pripada. Mi imamo dosta problema tokom čitave sezone. Osnovni problem je nedovoljan broj igrača na treninzima jer zavisimo dosta od Mege i od dolaska Goge Bidatzea. Nakon utakmice sa Tamišom, Goga je ostao malo duže sa nama, trenirali smo, to se odmah videlo i mislim da smo dobro odigrali. Napredak pojedinih igrača se vidi iz utakmice u utakmicu. Pre svega mislim na malog Musića i Bitadzea. Takođe i Simić je večeras izneo ogroman teret. Mi smo ispali iz lige. Šest godina igramo prvu ligu. Našli smo se u grupi klubova koji polako tonu, kao prošlih sezona Kosjerić, Kragujevac, Vojvodina. Bez sredstava i bez sponzora ne možete napraviti dobre rezultate. Meni je drago što mogu da učestvujem u radu ove dece kao i prethodnih sezona sa Jaramazom, Zagorcem, Balabanom, Majstorovićem i ostalima koji su kroz Smederevo dobili dosta toga i napredovali. Moramo da budemo zadovoljni ovom pobedom danas ali za nas je najbitnija utakmica u poslednjem kolu sa Konstantinom. Da se dobro pripremimo i da probamo da ne završimo sezonu na poslednjem mestu. Dunavu sve čestitke na gostoprimstvu i na svemu što su učinili ove sezone. Večeras smo mi verovatno imali više motiva i to se odrazilo na rezultat.”

Nemanja Turukalo (KK Dunav): 
“Čestitam ekipi Smedereva na pobedi. Mi smo danas odigrali samo jedno poluvreme. U drugom smo izašli bez energije, bez volje i želje. Treba da nas je sramota pre domaćom publikom i pred ljudima koji su došli da nas podrže i podržavaju nas već godinama. Potrudićemo se da odigramo što bolje još ove dve utakmice i da što bolje završimo sezonu.”

Mitar Ašćerić (KK Dunav): 
“Čestitam gostima na zasluženoj pobedi. Mi smo se večeras baš osramotili. Ja nemam pravi komentar na našu igru u drugom poluvremenu i na odnos prema igri. Bili smo suviše daleko, bez kontakta, nismo odbranili ni jedan ulaz, ni jedan šut, nismo uzeli ni jedan bitan skok. Sve ono što smo se dogovorili je palo u vodu. U napadu smo više improvizovali nego što smo radili ono što treniramo. Mi večeras u drugom poluvremenu kao da nismo izašli na teren. Protiv ekipe koja je imala samo dve pobede ne sme da se odigra ovako. Primili smo 86 poena i to kod kuće, a 56 u drugom poluvremenu, što je zaista previše. Ima još dve utakmice. Odraditi najbolje što se može pa ćemo na kraju videti naš konačan plasman. Zaista se izvinjavam publici za ovakvu igru i ovakav naš odnos u drugom poluvremenu. Sigurno je i sada na kraju sezone i motivacija pala kod igrača, kako na treningu tako i na utakmici. Pokušaćemo da motivišemo ekipu da dobijemo preostale dve utakmice jer nije svejedno da li ćemo na kraju biti u gornjem delu tabele, peti, šesti ili na primer deseti. Zaslužili smo gornji deo, igrali smo tokom većeg dela sezone dobro i ne treba to sada da pokvarimo na kraju.” 


Mladost Admiral 96 : 99 Spartak
Borac 90 : 61 OKK Beograd
Konstantin 67 : 81 Napredak Rubin
Dynamic BG 81 : 82 Sloga
Dunav 75 : 86 Smederevo 1953
Tamiš 86 : 91 Beovuk 72
Vršac 94 : 87 Metalac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vršac 24 20 4 44
2 Borac 24 18 6 42
3 Dynamic BG 24 18 6 42
4 Spartak 24 15 9 39
5 Mladost Admiral 24 13 11 37
6 Dunav 24 13 11 37
7 Tamiš 24 13 11 37
8 Beovuk 72 24 13 11 37
9 Napredak Rubin 24 12 12 36
10 Metalac 24 11 13 35
11 OKK Beograd 24 9 15 33
12 Sloga 24 8 16 32
13 Smederevo 1953 24 3 21 27
14 Konstantin 24 2 22 26