XS
SM
MD
LG

Prvi olimpijski vikend

Počele su XXIII Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, a prve medalje biće uručene već u subotu i nedelju. U Jeongseon alpskom centru u nedelju će se održati premijerno nadmetanje u alpskim disciplinama, kada je na programu spust za muškarce, prvo od ukupno 11 skijaških takmičenja. Svoju veštinu na stazi pokazaće i srpski olimpijac, 25-godišnji Marko Vukićević, koji je na prvom treningu ostvario 47. vreme, četiri sekunde slabije od najbržeg, Kanađanina Manuela Osborn-Paradia. Olimpijski spust održaće se u noći između subote i nedelje, u 03:00 uz direktan prenos na Eurosportu.

 

Tokom vikenda, medalje će biti podeljene i u biatlonu, skijaškom trčanju, brzom klizanju, snoubordu, skijanju slobodnim stilom, ski skokovima, sankanju i brzom klizanju na kratkim stazama. U Pjongčangu će biti uručen rekordan broj medalja, ukupno 106 kompleta.

 

Eurosport će intenzivno pratiti kompletne XXIII Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, pored direktnih prenosa svih takmičenja, ljubitelji zimskih sportova će biti u prilici da svakodnevno u emisiji “Olimpik ekstra”, koja se premijerno emituje u 15:30, pogledaju pregled svih takmičenja koja su održana tog dana. Eurosport Plejer će direktno prenositi svaki sekund svih takmičenja u Pjongčangu.