XS
SM
MD
LG

Stefan Vujić: Vređaće me, uvek ima „pametnih“, ali niko neće da nas bije

Stefan Vujić priznao je da ne očekuje lep prijem publike u Splitu, posebno što je bio bivši reprezentativac Hrvatske, ali je istakao da se neće obazirati na dešavanja sa tribina, već samo kako da pomogne selekciji Srbije da ostvari pobedu na startu Evropskog prvenstva.

Rođeni Riječanin karijeru je počeo u Poreču, igrao za Zagreb, kao i za mlađe selekcije Hrvatske, sa A timom osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 2013, pre nego što je u novembru odlučio da obuče dres Srbije.

Dobiće priliku da debituje baš protiv Hrvatske u Splitu.
Verovatno će biti uvreda sa tribina, uvek se nađe neki „pametan“... Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da niko neće uleteti na teren da nas bije. Čuo sam i da će obezbeđenje biti veliko, a ako i dođe do nekog incidenta napraviće sami sebi zlo. Nadam se da će sve proći u najboljem redu“, rekao je Vujić Tanjugu u najavi kontinentalnog šampionata.

Bek rumunske Steaue smatra da bi loše bilo po izabranike Jovice Cvetkovića da gledaju tribine.
Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene, već i ceo tim. Nećemo da dozvolimo da spoljne stvari utiču na nas“.

Vujić je dodao da se čuo sa nekadašnjim saigračima posle odluke da zaigra za Orlove.
U šali je bilo nekih prozivki, drugarskih, bez zle krvi. Poželeli su mi doata sreće, zdravlja i uspeha, osim u susretu sa Hrvatskom“, uz osmeh priča 26-godišnji rukometaš.

Pred duel sa Hrvatskom u krcatoj Spaladijum areni Vujić ističe da je prednost Srbije to što domaćin ima veliki pritisak.
„Hrvatska je dobro znani protivnik, na njoj je pritisak, jer ima imperativ rezultata otkad je dobila domaćinstvo turnira. Tenzije i stres tamo rastu, mnogo su uložili u svim aspektima u organizaciji... Imaju ogroman pritisak i to može da bude naš veliki plus“.

Foto: SEHA League/Promo

Nema nameru da preti Hrvatskoj s obzirom da je domaćin veliki favorit, verovatno i glavni na šampionatu.
Idemo od utakmice do utakmkice. Ne želim velike reči da koristim, to bi bilo bahato sa moje i strane svih nas. Moramo da budemo skromni, ponizni i samo tako možemo da uradimo nešto veliko, uz zajedništvo i timski duh. Nadam se da će ispasti onako kako želi naša javnost“.

Ne zabrinjava ga poraz u prijateljskoj utakmici od Makedonije (29:32) na ispraćaju iz Beograda.
„Dobro da je sada došao poraz, nego kasnije kad bude bitno. Svaki poraz boli, da li u prijateljskom ili takmičarskom meču, ali duel sa Makedoncima posluđžio je da vidimo u kom smeru ćemo ići. Nismo bili dovoljno agresivni, fokusirani i koncentrisani. Malo je i umor učinio svoje, kao i povrede“, zaključio je Stefan Vujić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u A grupi EP u kojoj su još Švedska i Island.