XS
SM
MD
LG

"Orlovi" ponovo porazili "Zmajčeke" i obezbedili plasman na SP 2023!

Foto: RSS

Muška reprezentacija Srbije je posle 2019. godine uspela da se kvalifikuje za svetsko prvenstvo. 2023. godine će domaćini biti Poljska i Švedska.

Što se tiče utakmice u Kragujevačkoj hali „Jezero“, može se reći da je bila puna naboja. Ogromna podrška sa punih tribina je stizala tokom celog meča. „Orlovi“ su startovali nešto lošije i omogućili gostima da se raspucaju i preko Janca i Bombača povedu sa 0:2. Prvi gol Srbija postiže preko Đorđića a zatim posle nadmudrivanja Kukić izjednačava na 3:3. Znao je Zorman da će imati u Kragujevcu imati dosta problema a Cingesar je nesmotreno šutirao par puta a zatim je bivao isključen. Prvi put vođstvo Srbija ima u 10. minutu kada pogađa Ilić a zatim gol dodaje i Radivojević za 6:4. Miha Žvižej koji je pozvan kao pomoć zbog povrede Blaža Blagotinšeka posle „posta“ od par minuta pogađa za 6:5. Đorđić nije pogodio u narednom napadu a Bombač sa linije od 7 metara izjednačava na 6:6. Ponovo su izabranici Tonija Đerone pojačali ritam i svojom lucidnošću povisili na 9:6. Bilo je jasno svima u hali da će ovo biti i te kako zanimljiva utakmica a Dejan Milosavljev je na golu bio prava hobotnica. Domaćin je do poluvremena izdržao i nije imao puno oscilacija te se na odmor ide sa 10:8.

Foto: RSS

Nakon desetominutnog predaha ušlo se u drugo poluvreme. N. Ilić je otvorio promašajem a zatim se brzo iskupio i povisio na 11:8. Čekali su „Zmajčeki“ pravu šansu i iskoristili je u 36. minutu preko Gabera te je semafor pokazao 11:11. Igralo se gol za gol sve do 54. minuta a zatim Slovenci ulaze u nešto jači ritam i vode sa 17:19. Radivojević i Marsenić su se ponovo raspucali i poravnali na 20:20. Videlo se da je koncentracija kod gostiju popustila a publika je svojim dlanovima i gromoglasnim navijanjem dala dodatnu motivaciju „Orlovima“ te su u 59. minutu poveli sa 23:20 a zatim je ovoga puta sjajan sudijski par Nikolov / Načevski ozvaničio kraj te je moglo da se slavi uz pesmu Šumadijo od Miroslava Ilića.

Najefikasniji kod gostiju je bio Dean Bombač sa 6 golova dok su „Orlove“ do plasmana na Svetsko prvenstvo vodili Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić sa po 4 gola. Može se reći da je najzaslužniji za ovu pobedu bio sjajni golman Dejan Banda Milosavljev koji je upisao 16 odbrana. Na drugoj strani Klemen Ferlin je imao 12.