XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Potpisan protokol o saradnji između Grada Beograda i Olimpijskog komiteta Srbije

Na svečanosti u Skupštini Beograda predsednik  Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisali su protokol kojim se i Grad Beograd uključuje u program finansiranja priprema beogradskih sportista (u individualnim sportovima) koji su kandidati Olimpijskog komiteta Srbije za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. 

U isto vreme gradonačelnik Dragan Đilas potpisao je i protokol sa predsednikom Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoranom Mićovićem.Pored budućih olimpijaca i paraolimpijaca, svečanosti su prisustvovali članovi Predsedništva OKS, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, član Gradskog veća Aleksandar Šapić, , gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević, predsednik Sportskog saveza Srbije

Aleksandar Šoštar i druge ugledne zvanice.

- U ime Olimpijskog komiteta Srbije, svih prisutnih sportista, ali i onih koji će svojim rezultatima tek doći do ove pozicije, želeo bih da se zahvalim gradonačelniku i gradu, na podršci. Siguran sam da ćemo udruženi najbolje moguće predstaviti našu zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i da ćemo dosegnuti, ali i prevazići cifru od 100 medalja, jer ih u ovom trenutku imamo 98-  izjavio je Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je sportistima:

- Nadam se da će se ovaj spisak povećati i mogu da obećam da će Grad Beograd pomoći i ostalim sportistima koji se kvalifikuju. Izdvojili smo novac i to je sigurno važno, ali je za nas ovo, pre svega, znak pažnje i priznanje svima vama za velika odricanja, jer svi vas vidimo kada se popnete na postolje, ali ne znaju svi koliko ste napora truda uložili da tamo i dođete...

Trenutno Beograd može da se pohvali da ima dvoje takmičara koji su već ispunili norme za učešće na OI u Londonu 2012. a to su strelci Zorana Arunović i Damir Mikec. Uz ovo dvoje, od srpskih sportista samo su se još dva strelca kvalfikovala za olimpijski turnir, Užičanin Andrija Zlatić i Novosađanin Nemanja Mirosavljev.